Creare magazin online

1 iunie. Ziua internațională a copilului

Ce veste ar putea fi mai bună decât cea data de Guvern, încă de anul trecut. 1 iunie zi liberă națională.

Zi în care părinții au ocazia să stea alături de copiii lor, profitând de acest privilegiu, parcă neașteptat. Rare sunt dățile în care părinților nu le sună telefonul de serviciu. În care nu aleargă de colo-colo să rezolve probleme. Și mai ales în care nu se îmbracă grăbiți dimineața, pentru a ajunge la locul de muncă.

Orice copil pe lângă atenția de zi cu zi, în care este hrănit, spălat, îmbrăcat, are nevoie de câteva momente de alint. Alint, oferit cu tot sufletul. Momente în care, mintea părinților să fie limpede.

Poate o zi nu este de ajuns, dar este un început. Este o rupere a rutinei, o încălcare a regulilor, din care cu toții ieșim cu zâmbetul pe buze.

Cu această ocazie și adulții pot intra în acest cerc plin de bucurie și zâmbete. Pot trăi și ei momente sincere alături de cei dragi. Cu puțin noroc, dacă vremea ține cu noi putem plănui jocuri, drumeții, plimbări în parc și la locul de joacă. Tot felul de activități care să-i bucure pe toți, de toate vârstele.

 

 Cum să ne petrecem timpul alături de cei mici, în siguranță dar distractiv :

  1.  Plimbare în parc cu bicicleta/role/trotinetă.  Fiecare pitic cu ceea ce preferă. O plimbare zdravănă, o înghețată și muult aer curat. Perfect.
  2.  Grădinărit. Ce poate fi mai relaxant și mai distractiv în același timp, decât plantarea unor floricele sau chiar un pom fructifer. Copilul se va murdării, ceea ce deja pentru el este distractiv. Iar tu te vei relaxa, alături de el.
  3.  Gătit. Căutați rețete simple de prăjiturele, cu tot felul de creme colorate, ornamente, și forme diferite. Va fi o activitate creativă și îi va da posibilitatea celui mic să apeleze la imaginație.
  4.  Drumeții. Cu un ghiozdănel în spate, o șapca și un ecuson în piept. Faceți copilul să se simtă ca un adevărat cercetaș. Desenați o hartă, cu câteva obstacole și oferiții o recompensă la sfârșitul misiunii.
  5. Excursii. Aratatii locuri noi, Castele, Mânăstiri, Cetăți. Indrumați-l ca pe parcursul excursiei, să-și noteze într-un caiețel ceea ce a vizitat și ceea ce l-a impresionat cel mai tare.

 

 

Profitați de orice posibilitate de a petrece mai mult timp alături de cei mici. Jucați-vă cu ei, plimbați-vă și punetii imaginația la încercare. O zi minunată de 1 iunie să aveți.

Comments are closed