Creare magazin online

3 lucruri indispensabile pentru viața de student

Se apropie toamna, aducând cu sine un nou an școlar. Pentru cei care pășesc în perioada studenției, acest început de an va fi plin de provocări și noutate. De aceea, am hotărât să menționăm care sunt, după părerea noastră, cele mai necesare lucruri pentru viața de student. Mai mult sau mai puțin materiale, mai disponibile sau greu de obținut, iată 3 lucruri indispensabile pentru viața de student.

  1. Resursele materiale. Începem cu ele nu pentru că ar fi cele mai importante, ci pentru că, să recunoaștem, au o pondere considerabilă în reușita unui student. Dacă ești nevoit să lucrezi la trei joburi part-time ca să supraviețuiești, îți va rămâne puțin timp pentru somn și deci mult mai puțină energie pentru ocupația ta de bază – învățătura. De aceea luptă proapseții absolvenți pentru un loc la buget și cam din acest motiv părinții nu-și socot instantaneu odraslele independente, susținându-și copiii încă mult timp după ce aceștia părăsesc cuibul familial. Cu toate acestea, nu uita că mereu există o ieșire din situație – te sfătuim să te interesezi de bursele sociale ale universității sau să lupți pentru o bursa de merit. Mai nou, multe universități redistribuie anual locurile la buget/contract, astfel că străduințele tale academice pot fi remunerate. Cu puțin interes, efort și perseverență vei reuși să îți organizezi bugetul pentru a trece cu brio peste această perioadă, ba chiar să înveți multe pentru gestionarea ulterioară a banilor, în viața matură.
  2. Resurse informaționale. Cel mai probabil, universitatea la care ai fost admis are o bibliotecă cu materiale de specialitate. Uneori, aceasta este suficientă pentru a acoperi necesitățile unui novice, însă cu timpul vei simți necesitatea unor surse suplimentare de informații. Noi te sfătuim să obții acces în bibliotecile orașului în care te afli, astfel vei avea ocazia să găsești și alte cărți, decât cele legate strict de interesele tale profesionale, pentru că o cultură generală dezvoltată este un avantaj indiscutabil, care îți va prinde bine în viață. De acest lucru te vei convinge chiar la primele examene, când prezența ta și limbajul vor conta la fel de mult (dacă nu mai mult chiar) ca și cunoștințele tale în domeniu. De asemenea, nu uita că există o serie de site-uri utile studenților, de unde pot fi descărcate cărți, referate, chiar și teze de licență gratuit. Un exemplu minunat este acest site cu teze gratis, unde poți găsi exemple minunate de lucrări, care te vor ajuta să te orientezi pentru crearea propriilor proiecte. Un alt sfat ar fi să păstrezi toată informația într-un loc securizat, cum ar fi un purtător de informație sau un drive, pentru ca nici  un incident posibil să nu influențeze integritatea resurselor tale informaționale (profesorii universitari nu mai cred povestea cu câinele care ți-a mâncat tema pentru acasă).
  3. Curaj. Bine, asta este mai degrabă o noțiune teoretică și oarecum filosofică, însă noi insistăm să intre în top. Faptul că ai hotărât să îți continui studiile, departe de părinți și rupt de confortul uzual al casei părintești deja este un act de curaj, însă fii sigur că vei avea nevoie de mult mai mult în viitor.  Viața de student este o perioadă frumoasă, de care toți își amintesc apoi cu drag, însă această viziune retrospectivă vine abia după ce te ciocnești de toate problemele studenției și le învingi. Cu mult curaj, pentru că aceasta este arma principală a tinereții.

 

Comments are closed