Creare magazin online

3 motive pentru care sa purtam haine second-hand

Ideea de imbracaminte second-hand pentru cei care nu o inteleg si nu o accepta, este o lupta. Poate ca in grupul tau de prieteni nimeni nu vorbeste despre asta sau poate vi s-au povestit lucruri negative si preferati sa va cumparati hainele noi. Sau poate ca pur si simplu nu va pasa, inteleg. Industria fashion este una dintre cele mai corupte si poluante din lume, dar problema este ca pentru multi, aceste fapte sunt doar idei care plutesc in jurul lor, fara experiente de viata prezente si reale care sa le arate.

Avand in vedere ca moda este despre a arata bine, ne dorim sa ne integram si noi in topul persoanelor care se imbraca bine si cu stil. Totusi care sunt motivele pentru care ati putea cumpara haine second-hand sau sa donati ce nu mai folositi?

Hainele donate reprezinta cea mai buna metoda de a face fata deseurilor. Iata cele 3 motive pentru care este cel mai bun mod de a face fata deseurilor textile si de ce ar trebui sa conteze pentru noi toti.

1) Economisiti bani
Cumpararea second-hand inseamna ca orice pret platit este doar jumatate din original. Cel mai adesea, hainele sunt donate deoarece nu mai sunt pe placul persoanei care i-a cumparat sau marimea nu este potrivita. Intr-un magazin de haine second-hand puteti gasi branduri la preturi extrem de scazute. Hainele folosite vin din toate deceniile, puteti combina tendintele din trecut cu cele actuale pentru un stil unic.

Este cel mai bun mod de a face fata deseurilor textile, deoarece hainele nu sunt aruncate dupa cateva utilizari, ci merg intr-o casa noua timp de inca cativa ani. Suna fara rost, dar gandeste-te unde se duc hainele aruncate. Depozitele de deseuri. Exista o mare posibilitate ca intr-o zi, orasul in care locuiti sa nu aiba alta posibilitate decat sa transforme singurul spatiu disponibil intr-un depozit de deseuri, deoarece nu mai exista spatiu.

2) Este mai sustenabil
Exista multa apa si substante chimice care intra in hainele noastre. Cand spun foarte mult, vreau sa spun 1.800 de l de apa pentru a face o pereche de blugi albastri. Daca reciclam hainele nefolosite, inseamna ca nu vom plati pretul in viitor. In afara de depozitele de deseuri exista daune asupra mediului, pierderea habitatului pentru animale si poluarea resurselor naturale. Cui i se dau banii pentru a rezolva asta?  Unde se duc acele gropi de gunoi? Oriunde. Si apa folosita pentru a face haine este, probabil, apa potabila … Ai crede ca nu se va termina, dar sa nu asteptam surpriza asta.

Cum este aceasta o modalitate mai buna de tratare a deseurilor textile? Hainele au o durata mai lunga de viata. Cand lucrurile sunt aruncate de sute de oameni, in acelasi timp, ea creeaza o cantitate exponentiala de deseuri. Dar cand oamenii folosesc hainele in cea mai mare masura, hainele pot dura pana la un deceniu inainte de a atinge un depozit de deseuri. Asta inseamna ca o pereche de blugi ar putea fi folosita de fratele, varul sau prietenul altcuiva. Ai platit o suma mica si beneficiile au fost de o suta de ori mai mari.

3) Un sistem de reciclare care ii ajuta direct pe toti in comunitatea dvs.
Daca credeti ca hainele second-hand va fac sa aratati saraci, este exact contrariul.

De ce este o mai buna utilizare a deseurilor textile? Pentru ca creeaza o comunitate de reciclare. Reciclarea hainei devine o resursa pentru oameni ajutand in acelasi timp pe cei aflati in nevoie si pe mediul inconjurator. La nivel social, este un loc in care oamenii pot construi o noua identitate din imbracamintea uzata, care le da o mobilitate mai mare in lumea sociala. La nivel comunitar, acesta construieste o cultura a reciclarii.

Daca credeti ca cumpararea de hainelor la mana a doua nu schimba nimic; o face. Ajuta direct la mentinerea sistemului de reciclare si ofera oamenilor cu bani putini sa pastreze costurile reduse.

Mai multe interesante despre acest subiect gasiti aici 

 

Comments are closed