Creare magazin online

3 Motive surprinzatoare pentru care sa vizitezi Transalpina

Viata de zi cu zi in aceasta lume moderna poate deveni uneori monotona si plictisitoare, astfel ca daca nu vom face cateva schimbari in acest sens, s-ar putea ca pe termen lung acest lucru sa aiba repercusiuni destul de neplacute asupra noastra. Pentru ca temperaturile sunt din ce in ce mai placute, iar natura este astazi mai infloritoate si mai vie ca niciodata, cu certitudine o drumetie este un lucru suficient pe care il putem face pentru a ne putea incarca bateriile. Din fericire, tara noastra dispune de numeroase optiuni in acest sens, astfel ca tot ceea ce avem nevoie este putina determinare si cateva bagaje. Zonele montante pe care le regasim in tara noastra, ascund toate in spatele lor peisaje de poveste care iti vor taia rasuflarea, dar si peisaje cu un colorit parca ireal, care iti vor incanta privirea. Daca esti un iubitor de natura si de frumos, cu certitudine zona Transalpina este un loc pe care merita sa il vizitezi cu toata increderea daca nu ai facut inca acest lucru.

Soseaua Transalpina este cea mai inalta sosea de la noi din tara, ajungand la o altitudine de 2145m la Pasul Urdele. Fiind situata la o asa altitudine, soseaua este considerata a fi una dintre cele mai salbatice si mai spectaculoase sosele de la noi din tara, care ofera posibilitatea turistilor de a atinge norii. Anual, mii de turisti vin aici pentru a-si gasi relaxarea si pentru a aprecia frumusetea salbatica a naturii. Iata asadar cateva motive surprinzatoare pentru care sa vizitezi zona Transalpina atunci cand vrei sa te deconectezi de la tot stresul cotidian.

Cazare Transalpina - Popasulregelui.ro

Cazare Transalpina – Popasulregelui.ro

Atractii turistice impresionante.

Daca exista un lucru clar pentru care zona Transalpina este renumita, acela este reprezentat de atractiile turistice pe care le putem regasi in zona. Lacurile de acumulare impunatoare sau Manastirea Oasa reprezinta doar cateva dintre cele mai reprezentative simboluri ale acestei zone. Linistea este unul dintre aspectele care domina toata aceasta zona, astfel ca daca iti doresti relaxare, cu certitudine aici reprezinta locul perfect pentru tine.

Peisaje naturale de poveste.

Transalpina dupa cum si numele ii spune, este situata intr-o zona montana despre a carei imagine am putea spune cu usurinta ca este desprinsa din basme avand in vedere peisajele naturale care se regasesc aici. Verdele ireal, floricele care mai de care mai viu colorate, dar si apele curgatoare cristaline reprezinta doar o parte din ceea ce poti regasi in aceasta zona. Crestele muntilor care se imbina perfect cu albastrul cerului creeaza un efect cromatic spectaculos care incanta privirea. In timpul iernii, foarte multi oameni vin aici pentru o portie buna de distractie la ski avand in vedere ca exista o partie special amenajata dar si o scoala de ski unde vei putea invata tainele acestui sport.

Preparate delicioase pregatite dupa retete traditionale.

Poate ai fi tentat sa crezi ca este intru-totul o zona salbatica, lipsita de orice fel de urma de civilizatie, insa nu este tocmai asa. In zona vei avea posibilitatea de a regasi si numeroase pensiuni in cadrul carora vei putea gasi nu doar locuri de cazare pe Transalpina, insa simultan vei avea sansa de a gusta din cele mai delicioase preparte specifice zonei si nu numai, pregatite desigur dupa retete speciale.

Comments are closed