Creare magazin online

4 accesorii inovative pentru biciclete

Tehnologia nu a evoluat uimitor doar în lumea telefoanelor inteligente, a tabletelor și a altor dispozitive de acest gen. Mai nou, și bicicletele se bucură de o atenție deosebită în ceea ce privește gadgeturile.

În funcție de buget, poți avea un GPS montat pe coarne sau un sistem electronic antifurt, dar și lumini pe față și spate, montate din faza de producție. Bani să fie, căci tehnologii moderne ai de unde alege. Iată care sunt cele mai interesante dintre acestea:

1. Suspensii controlate electronic

Sistemul electronic pentru controlarea suspensiilor este una dintre cele mai importante invenții și un accesoriu de care ai putea avea nevoie dacă obișnuiești să mergi pe trasee nu tocmai line. Astfel, acest sistem înregistrează, cu ajutorul unui minicomputer montat pe ghidon, stilul de ciclism practicat de tine în funcție de teren.

Acesta detectează momentul în care e nevoie să se facă ajustări la amortizoare și o va face cu siguranță mai rapid decât tine. În plus, nu vei mai fi nevoit să cobori de pe bicicletă pentru a face reglajele necesare și te vei putea bucura mai mult de traseul parcurs.

2. Sistem electronic antifurt

Acest tip de dispozitiv de protecție pentru bicicletă este fixat de cadru în mod electronic și semnalează orice problemă proprietarului, direct pe mobil.

Principiul de funcționare este destul de simplu. Aparatul este în fapt un senzor care detectează orice mișcare ce are legătură cu bicicleta sau sistemele antifurt. Chiar dacă vei ajunge prea târziu pentru a-i prinde pe hoți în flagrant, tot vei putea să îți găsești bicicleta, cu ajutorul GPS-ului instalat în dispozitiv.

3. GPS

În loc să folosești GPS-ul de pe mobil, lucru ce poate fi destul de dificil când ești pe un traseu mai anevoios, acum ai ocazia să optezi pentru un dispozitiv montat direct pe coarnele bicicletei. Acest tip de GPS este ușor de folosit, are un display simplu și te ține la curent cu traseul parcurs. În plus, acestea sunt de mici dimensiuni, astfel încât să ocupe cât mai puțin spațiu, și se găsesc la prețuri nu foarte prohibitive.

4. Asistent de pedalare

Un astfel de sistem preia sarcina pedalatului pentru tine, așa că poți ajunge odihnit și neșifonat oriunde vrei să te duci. Invenția este un motor de 250 W încorporat într-o cutie care se montează pe roata din spate a bicicletei. Device-ul propulsează bicicleta cu o viteză de maximum 25 km/h pe o distanță de 50 de kilometri. În plus, roata inteligentă se conectează și la smartphone și îți spune cu ce viteză mergi, unde te afli și ce distanță ai parcurs. Iar atunci când lași bicicleta să te aștepte, smartwheel devine și antifurt.

Evident, lista gadget-urilor nu se oprește aici. La o simplă căutare pe Google vei găsi o multitudine de variante din care poți alege pentru a-ți transforma bicicleta într-un adevărat vehicul high-tech.

Comments are closed