Creare magazin online

4 riscuri de siguranță la locul de muncă

 

Sanatate si Securitate in Munca

Consiliul Național de Securitate are o echipă de consultanți care călătoresc în toată țara, și în lume pentru a vizita șantierele, spatiile si locurile unde lucratorii își desfășoară activitatea. Consultanții au o grila de cercetare și fac indentificări cu privire la protectia muncii, siguranta lucrătorilor și condițiile pe care le au.

Acest articol incepe cu 4 exemple de pericole/riscuri comune la locul de muncă.

1.Lucrând la înălțime

Angajatorii trebuie să identifice toate locațiile în care este necesară protecția împotriva căderilor – precum și unde sunt punctele de ancorare proiectate – și să instruiască angajații și audită regulat programul de protecție împotriva căderilor. Majoritatea pericolelor sunt asociate cu „ lucru la  inaltime„. Acestea pot proveni si dintr-o lipsa de intelegere. Este posibil ca angajatorii să nu știe că trebuie să ofere protecție împotriva căderilor sau este posibil ca echipamentul de protecție împotriva căderilor să nu fie purtat corespunzător sau să nu fie conectat la nimic. Unii angajatori nu au nici măcar o procedură sau un proces scris de protecție împotriva căderilor.

Mai multe sfaturi: Cumpărați echipamentul de dimensiuni corecte pentru lucrători și rețineți că, deși unele medii de lucru pot avea puncte de ancorare disponibile, este posibil ca în alte locații să fie nevoie de un inginer pentru a le instala. Amintiți-vă angajaților să se cupleze la punctul de ancorare atunci când lucrați la înălțime și păstrați cu atenție cât de bine ține echipamentul personal de protecție. Mediile cu margini ascuțite, substanțe chimice sau sudare, de exemplu, pot slăbi un ham. Verificați regulat angrenajul și îndepărtați-le pe cele deteriorate. Trebuie desfasurata o analiza de risc la securitate fizica înainte de a incepe lucrarea.

2.electrice – cabluri de extensie

Multe pericole electrice observate sunt legate de utilizarea necorespunzătoare a cablurilor de extensie. Deși cablurile de extensie pot fi utile pentru furnizarea temporară de energie pentru anumite operațiuni, cuvântul cheie este „temporar”. Când un cordon este utilizat de câteva săptămâni sau luni, nu ia în considerare utilizarea temporară.

Dincolo de asta, cablurile de extensie întinse pe pământ pentru perioade îndelungate de timp reprezintă un pericol de călătorie. De asemenea, acestea pot fi supuse abuzului de trafic dacă sunt supravegheate de stivuitoare, care pot duce la izolare și pot crea pericole de șoc. Atunci când cablurile sunt înlănțuite, acestea pot supraîncărca cu ușurință. Energia electrică din circuite, determina încălzirea firelor și poate duce la un incendiu. Angajatorii ar trebui să evalueze dacă extensiile sunt cu adevărat utilizate pentru măsuri temporare – poate pentru a alimenta un fan într-o zi deosebit de caldă.

Muncitorii trebuie să se asigure că folosesc cablul de extensie potrivit. De obicei, un cordon mai scump are un ecartament mai greu, ceea ce îi permite să ia mai multă putere fără să se încălzească. Același lucru este valabil și pentru utilizarea unei singure benzi electrice pentru a conecta mai multe dispozitive diferite – este posibil ca banda electrică să nu fie evaluată pentru puterea combinată necesară pentru toate dispozitivele cu tragere mare.

3.Lockout / tagout

Procedurile de blocare / deconectare adecvate pot ajuta la prevenirea rănilor grave, dar numai dacă sunt respectate aceste proceduri. Chiar dacă sunt respectate toate etapele de blocare / deconectare, echipamentele defecte pot duce la defecțiuni. A fost un caz în care un electrician care făcea lucrări de reîncărcare a fost șocat. Echipamentul era închis, dar instrumentele pe care le folosea pentru a verifica sistemul au fost modificate și nu au reușit să citească că sistemul este activ și nu izolat. Muncitorul a atins un cablu sub tensiune, provocând o arsură de gradul al treilea.

Încălcarea procedurilor de blocare / deconectare ridică adesea la trei motive:

  1. automulțumire;
  2. o grabă pentru a termina lucrarea;
  3. necunoasterea echipamentului individual de protectie;

Angajatorii trebuie să instruiască angajații cu privire la inchiderea / deshiderea și să se asigure că sunt calificați pentru a efectua procedurile.

4.Spații limitate

Spațiile limitate pot prezenta o serie de pericole. Multe tragedii care au implicat spații închise au avut loc pentru că un angajator nu a emis o autorizație sau nu a reușit să efectueze o evaluare de risc la securitate fizica. Dacă procesul de evaluare a riscurilor și a permiselor sunt făcute corect și toate etapele sunt urmate, angajatorii nu vor avea nicio problemă. Totul trebuie sa fie planificat, astfel se plasmuieste un dezastru.

Comments are closed