Creare magazin online

4 tipuri de biciclete pe care ar trebui să le cunoști

Bicicletele nu sunt toate la fel, asta e clar, dar care sunt cele mai comune tipuri pe care trebuie să le cunoști?

Bineînțeles, dacă nu ai de a face cu acest domeniu și mergi cu bicicleta de doar trei ori pe an, în vacanțe, atunci informațiile acestea nu prea au de ce să te intereseze. Poate doar dacă intenționezi să te apuci de ciclism și nu știi de unde să începi.

Dar dacă ești deja un împătimit al mersului pe bicicletă și vrei să treci la nivelul următor, atunci informațiile de mai jos îți vor fi de un real ajutor.

Iată, deci, care sunt cele mai întâlnite 4 tipuri de biciclete, în funcție de traseele pentru care sunt destinate.

1. Cursiere

Sunt folosite mai ales de către cicliștii profesioniști pe trasee precum celebrul Tur al Franței. Până nu demult acestea erau dotate cu 10 viteze, dar odată cu avansarea tehnologiei au ajuns să aibă și 16 sau 18 viteze.

Ca fapt divers, trebuie menționat că aceste biciclete sunt mai populare în Europa decât în Statele Unite, având în vedere că aici bicicleta a fost introdusă abia în anii 1960.

Este unul dintre tipurile de bicicletă cele mai rapide (poate atinge 30- 48 km/h), cu o greutate foarte mică, făcându-l ideal pentru competiții.

2. Touring

După cele cursiere, acestea sunt cele mai populare în special în rândul celor care parcurg distanțe foarte mari. Spre deosebire de cursiere acestea sunt mai grele, dar și mai stabile. Au roțile și pneurile mai late, dar poți căra mai mult bagaj pe ele, având în vedere că nu te axezi pe viteză.

3. Triatlon

Așa cum sugerează și numele, acest tip de bicicletă este folosit în special de cei care participă la competiții de triatlon. Caracteristica definitorie a acestora este design-ul aerodinamic, începând de la coarne și până la roți.

4. MTB

Mountain bike – MTB – sau bicicletele de munte sunt de asemenea la mare căutare. Acestea, contrar numelui, sunt folosite deseori și în oraș, nu doar pe traseele de munte pentru care au fost special create. Este vorba mai mult de o modă aici, dar și de siguranța și versatilitatea pe care o oferă o astfel de bicicletă.

Deci poate fi folosită foarte bine în oraș, dar și pe trasee accidentate. Au un sistem bun de suspensii, (pe față, pe spate ori în ambele părți), roți late și multă stabilitate. Nu e de mirare, deci, că este preferată de atât de multă lume, indiferent că merg sau nu pe trasee off road.

Acestea fiind spuse, iată că poți alege acum în deplină cunoștință de cauză (evident, o informare mai în amănunt la fața locului nu strică) bicicleta potrivită pentru tine și hobby-urile tale.

Comments are closed