Creare magazin online

5 raspunsuri la cele mai importante intrebari legate de vata minerala

Mai jos va prezint cele mai des 5 intrebari intalnite cu privire la acest material.

vata minerala

1. Ce avantaje ofera vata minerala atunci cand este utilizata pentru termoizolatie?

Unul dintre cele mai importante avantaje pe care le ofera vata minerala de aici este incombustibilitatea pe care o are si care se datoreaza procesului de productie si materialelor utilizate in producerea acestui material. Pe langa asta, vata minerala permite constructiilor sa „respire”, adica permite ca vaporii de apa sa circule eficient si astfel se evida aparitia condensului, dar si a mucegaiului.

2. Orice spatiu se poate izola cu vata minerala?

In general, nu exista anumite spatii care nu pot fi izolate cu ajutorul acestui material. Vata minerala are o arie mare de intrebuintari, mai ales datorita faptului ca exista in doua variante: bazaltica si de sticla. Fiecare varianta este potrivita unei anumite zona din constructia respectiva. Specialistii stiu exact care varianta se foloseste si unde.

3. Cat rezista vata minerala in timp?

Conform specialistilor in constructii, dar si producatorilor, acest material nu isi pierde deloc proprietatile in timp, datorita faptului ca este un material natural. In plus, acest material este rezistent la descompunere, nu favorizeaza deloc aparitia parazitilor, ciupercilor, mucegaiului si bacteriilor. In plus, aceasta este neutra din punct de vedere chimic si nici nu contine impuritati. Astfel, putem spune ca acest material izolator are o durata de viata extrem de lunga.

4. Ce sa folosim? Placi sau rulori de vata minerala?

La fel cum exista doua variante de vata minerala, adica bazaltica si de sticla, asa si ambalarea se face in doua feluri, adica sub forma de placi sau rulori, fiecare in parte fiind potrivita pentru diverse intrebuintari. In general, placile de vata minerala se utilizeaza pentru izolarea fatadelor constructiilor, in timp ce rulorile se utilizeaza la izolarea peretilor interiori. Exista, bineinteles, si o diferenta de pret intre cele doua variante.

5. Este nevoie de un specialist pentru a monta vata minerala?

In cazul in care discutam despre izolarea peretilor interiori, putem spune ca nu este nevoie de prezenta unui specialist, ci doar de respectarea indicatiilor oferite de prodcutor, desi prezenta unui specialist ar fi recomandata.
In mod clar, cand discutam despre izolarea fatadelor constructiilor mari pentru a monta acest material este nevoie de o echipa specializata.

Acestea sunt cele mai des intalnite intrebari cu privire la detaliile despre acest material izolator. Daca aveai si tu aceste nelamuriri, acum stii raspunsul la fiecare dintre acestea si poti sa iei decizia cea mai buna cu privire la utilizarea acestui material in proiectul tau.

Comments are closed