Creare magazin online

8 motive pentru care ar trebui sa te apuci de alergat

Fiecare dintre noi am trecut la un moment dat prin urmatorul scenariu: ies la alergat de maine; ba de luni; sau, nu, mai bine de luna viitoare, dupa vacanta; sau de anul viitor; sau…mai bine deloc. Lipsa de motivatie ne atinge pe toti la un moment dat, asa ca e bine sa gasim motive intemeiate pentru a face un anumit lucru.

Iata, asadar, 8 motive mai mult decat intemeiate pentru care ar trebui sa te apuci de alergat. Chiar de azi!

1. Este la indemana

Trebuie doar sa pui pe tine un tricou, un pantalon si o pereche de incaltari si esti gata. Poti alerga oriunde: in jurul cartierului, in parc, pe stadion, pe trasee montane, etc.

2. Este ieftin

Nu trebuie sa platesti abonament lunar si nici nu ai ora fixa la care sa ajungi sau sa termini. Ai libertate totala. Singura investitie va fi intr-un echipament sport de calitate, care sa iti asigure confortul necesar in timpul alergarii.

3. Iti imbunatateste sanatatea cardiovasculara

Sanatatea inimii este un aspect de care trebuie sa ai mare grija, daca vrei sa ai o viata lunga si lipsita de probleme majore de sanatate. Si nu te gandi ca e nevoie sa alergi kilometri intregi, sa participi la maratoane sau sa iti dai sufletul pe pista de alergat. Pentru a imbunatati semnificativ sanatatea inimii este suficient sa alergi timp de zece minute pe zi, la o viteza moderata (jogging).

4. Este usor de invatat

Spre deosebire de alte tipuri de exercitii, cum ar fi cele la executate la un aparat multifunctional, alergatul este usor de invatat si de practicat. Trebuie doar sa inveti sa respiri corect in timp ce alergi si sa mentii o postura adecvata a corpului (nu cocosata, aplecat spre inainte, etc.).

5. Iti imbunatateste sanatatea articulatiilor

Atat timp cat nu preferi alergatul pe zgura sau asfalt, care nu e prea pretenos cu articulatiile, lucrurile sunt sub control. Alergatul la o intensitate moderata si pe suprafete naturale te poate ajuta sa iti imbunatatesti sanatatea si flexibilitatea articulatiilor.

6. Creste forta in picioare si stabilitatea trunchiului

Alergatul in mod regulat te va ajuta sa iti intaresti nu doar muschii picioarelor ci si pe cei ai trunchiului, astfel incat postura corpului va fi mult imbunatatita.

7. Iti imbunatateste sanatatea psihica

Ce poate fi mai relaxant decat sa alergi dimineata sau seara, pe racoare, sa admiri peisajul urban sau natural (in functie de cat de norocos esti) si sa reflectezi in voie la actiunile de peste zi la la planurile de viitor? Profita de aceasta oportunitate si cu siguranta vei tine psihologul la distanta multa vreme de acum incolo.

8. Ai la dispozitie o mare varietate de stiluri de alergat

Multa lume are impresia ca e foarte plictisitor sa alergi. Insa nu este asa daca stii sa variezi stilurile si locurile in care alergi. Astfel, poti opta pentru jogging, alergare, sprinturi, trasee montane, etc.

Comments are closed