Creare magazin online

Activitatea unui client misterios

client misteriosClientii misteriosi sunt cele mai importante persoane care ajuta in desfasurarea cercetarilor de tip Mystery Shopping. Mai exact, un client misterios este persoana care intra in contact cu angajatul unei companii si analizeaza profesionalismul acestuia sau alte aspecte pe care firma contractanta doreste sa le cerceteze.

Pentru companiile care lucreaza in mod direct cu clientii este absolut necesar ca personalul sa fie unul bine instruit si sa le ofere clientilor o experienta de interactiune profesionala, la standarde inalte. Astfel, pentru companiile cu acest profil efectuarea unei cercetari de tip Mystery Shopping poate aduce beneficii imense pentru business.

Scopul unei cercetari de tip Mystery Shopping

Chiar daca in cele mai multe cazuri acest client misterios analizeaza performantele angajatilor, multe persoane cred ca scopul final este de concediere a personalului nesatisfacator, ceea e este total eronat.

O firma care apeleaza la o cercetare de Mystery Shopping isi cunoaste businessul foarte bine si eliminarea personalului nesatisfacator poate atrage de la sine pierderi financiare considerabile.

Scopul real al acestei cercetari este de a evalua fiecare angajat cu scopul de a-l pozitiona pe cel mai potrivit post pentru competentele acestuia sau pentru a identifica angajatii care au nevoie de training pentru a evolua.

Cum actioneaza clientul misterios

Acest client misterios primeste anumite adresa, numere de telefon sau adrese de email prin care trebuie sa ajunga in contact cu un angajat al companiei contractante. Pe langa aceste date de contact, clientul misterios are o fisa clara de obiective pe care sa le urmareasca in procesul de analiza, precum: prima interactiune cu angajatul, respectul cu care este tratat, modul de solutionare al spetei sau amabilitatea angajatului.

Dupa ce interactiunea cu angajatul este finalizata, clientul misterios trebuie sa completeze imediat o fisa de observatie in care trebuie sa specifice anumite date cheie, dar si alte date pe care clientul misterios le considera relevante pentru studiul final.

In functie numarul de angajati ai companiei sau de obiectivele urmarite de fima contractanta, o cercetare de tip Mystery Shopping poate dura de la 1 saptamana pana la 5-6 luni.

Comments are closed