Creare magazin online

Afla ce este masajul prenatal si cum te poate ajuta

masaj gravideCe este masajul in timpul sarcinii?

Masajul de sarcina este un tip de terapie de masaj adaptata nevoilor unei femei insarcinate. Se mai numeste si masaj prenatal.

De ce femeilor li se recomanda masajul in timpul sarcinii?

In timp ce fiecare sarcina este unica, corpul unei femei se schimba odata cu cresterea copilului, ceea ce poate provoca disconfort pentru o mama. Pe masura ce abdomenul creste spre exterior si centrul de greutate al corpului tau se schimba in exterior, de exemplu, postura se schimba pentru a va realinia centrul de greutate peste solduri. Pentru unele femei, stresul asupra articulatiilor si muschilor are ca rezultat dureri la nivelul spatelui, pelvisului, gatului, umarului sau nervului sciatic.

Anumite ligamente din pelvis (cunoscute sub numele de „ligamente rotunde”) se relaxeaza si se intind pentru a se adapta pozitia copilului in crestere. Aceasta schimbare poate cauza dureri clare pe o parte a bazinului sau pe cealalta. Disconfortul sau durerea dureaza adesea doar cateva secunde si, de obicei, apare atunci cand schimbati pozitia.

Unele umflaturi sau edeme sunt, de asemenea, normale in timpul sarcinii. Ridicarea fluidului tinde sa fie mai pronuntata in picioare, glezne si picioare, deoarece uterul in crestere pune presiune asupra venelor din picioare. Masajul poate ajuta la reducerea acumularii de lichide.

Acest masaj prenatal pentru gravide este conceput pentru a usura disconfortul de sarcina, masajul prenatal este, de asemenea, utilizat pentru a stimula starea de spirit, pentru a imbunatati somnul si pentru a spori bunastarea generala.

Cum masajul sarcinii difera de la un masaj tipic

Corpul femeii gravide trebuie sa fie pozitionat si sprijinit in mod corespunzator in timpul masajului pentru confortul si siguranta mamei si copilului in crestere. Dupa aproximativ 20 de saptamani, de exemplu, situata pe spate poate pune excesul de greutate pe abdomen, restrictionand fluxul de sange.

Ideal este sa cautati un terapeut de masaj licentiat care are o certificare suplimentara in masajul de sarcina. Medicul dumneavoastra poate recomanda un terapeut de masaj calificat in zona dumneavoastra.

Comments are closed