Creare magazin online

Alegeti tubulatura de ventilatie potrivita

Montarea corecta a tubulaturii de ventilatie este foarte importanta. Aceasta se monteaza dupa ce instalatia a fost „asezata” la locul ei. Tubulatura de ventilatie se impare in trei categorii: flexibila, ciruclara si rectangulara. Cele din ultima categorie sunt din metal, otel inoxidabil, dar si table zincate, iar toate acestea sunt rigide. Dupa ce instalatia a fost montata, rolul acesteia este sa transporte aerul cald si rece, umed si uscat, dar si aerul ce are temperaturi intre -25 de grade Celsius si +70 grade. Tubulatura de ventilatie poate fi montata atat in interiorul, cat si in exteriorul casei.

Mai intalnim si aceasta tubulatura ventilatie recomandata, cea de tip Spiro. Aceasta are rolul de a transporta aerul din instalatiile de ventilatie din casa. Este o tubulatura rigida, metalica care are rolul de a reduce pierderile de presiune. In acest fel, se face economie de energie la ventilator. Tubulatura textila fata de cea metalica prezinta avantajul ca are costurile scazute si nu necesita izolare. Se monteaza intr-un timp mult mai scurt decat in cazul unei tubulaturi din metal, avand in vedere materialul din care este facut, fiind unul flexibil si maleabil. Tubulatura textila de ventilatie este de cateva ori mai mica decat cea metalica, iar rezultatul alegerii unui astfel de sistem este reducerea costurilor in cazul transportului si a depozitarii. Aceasta tubulatura se spala foarte usor, chiar la masina de spalat si poate fi montata si demontata foarte usor. Filtreaza aerul si nu absoarbe umezeala. Tubulaturile textile se fac doar la comanda clientului, iar in acestea se introduc debite foarte mari de aer.

Tubulatura textila versus tubulatura metalica

Materialul din care sunt facute cele doua tubulaturi spune totul despre avantajele si dezavantajele unor astfel de tubulaturi. In timp ce tubulaturile textile se curata foarte usor, se demonteaza si se monteaza la fel de usor, cele din metal sunt mai greu de manevrat. Tubulatura metalica este mai greu de montat, insa, pana la urma, in alegerea pe care o veti face trebuie sa tineti cont de calitatea materialului, dar si de pret. Nu luati ceva de care sa va para rau mai tarziu.

Daca nu va pricepeti, este cazul sa luati cu voi un profesionist care sa va indrume spre alegerea cea mai buna. Nu cumparati de pe Internet si nu va luati dupa parerile celor care scriu pe diverse forumuri. Pana la urma, este vorba de bani si calitate la mijloc, si nu va permiteti sa irositi nici timp pentru a merge de doua ori la cumparaturi pentru acelasi produs. Instalatia locuintei trebuie, de asemenea, sa fie montata corect, pentru a nu va confrunta cu neplaceri de-a lungul timpului. O alegere inspirata va poate fi de folos pe mai tarziu si va poate scuti de multe neplaceri.

Comments are closed