Creare magazin online

Analiza de risc la securitatea fizica sau evaluarea riscurilor la securitatea fizica?

Analiza-de-Risc-sau-Evaluare-de-Risc

Analiza-de-Risc-sau-Evaluare-de-Risc

Analiza de risc la securitatea fizica sau evaluarea riscurilor la securitatea fizica?

O evaluare comparativă

Dacă nu sunt disponibile reguli de tehnologie recunoscute pentru tratarea pericolelor speciale , de exemplu în regulamente, linii directoare, liste de verificare, pliante, trebuie efectuată o evaluare a riscurilor . O completa evaluare a riscurilor se realizează în principal în situații noi (echipamente, materiale, procese), de exemplu , în cazul în care efectele nu sunt bine cunoscute încă, sau este de natură să efecte cumulative, sau în cazul în care regulile artei nu acoperă în totalitate situațiile de pericol.

Această metodă este utilizată pentru o analiză aprofundată a riscurilor pentru locurile de muncă și procesele de lucru. Aceasta trebuie să fie pregătită de un specialist în domeniul securității ocupaționale și să fie efectuată conform unei metode recunoscute.
Implementarea măsurilor definite în evaluarea riscului reduce riscul evenimentelor adverse.

• Inspectarea la fața locului (loc de muncă, proces, instalație, agenți etc.)  împreună cu experții din sediul dvs.

• Estimați probabilitatea și amploarea pagubelor împreună cu profesioniștii dvs.

• Elaborarea unei analize detaliate a riscurilor în conformitate cu metodele recunoscute

• Documentație (raportul oferă informații despre pericolele și riscurile, precum și despre măsurile care trebuie luate)

Siguranța ocupațională = prevenirea accidentelor la locul de muncă

Siguranța ocupațională = prevenirea accidentelor de muncă

Ori de câte ori se lucrează, din păcate, accidentele se întâmplă din nou și din nou. O mare parte din aceste accidente apar în activități simple în care cineva nu este conștient de pericol, adică riscul este adesea subestimat.Cu toate acestea, statisticile privind accidentele arată că fiecare al nouălea asigurat accident are un accident de muncă în fiecare an. Aceste accidente nu sunt doar „soarta”. Mai degrabă, putem să facem în mod activ ceva pentru siguranța și sănătatea noastră.

Siguranța ocupațională înseamnă, pe cât posibil, riscul de accidente și stresul la locul de muncă care pune în pericol sănătatea, de aceea protectia sanatatii si sigurantei angajatilor este foarte importanta.

De ce siguranța muncii?

• Accidentele grave și bolile provoacă o mare suferință pentru angajații implicați, iar angajații lor și rudele lor își împovărează și colegii de muncă.

• Societatea tolerează accidentele profesionale mult mai puțin decât, de exemplu, accidentele de agrement sau de trafic. Acest lucru înseamnă că accidentele la locul de muncă pot deteriora și imaginea companiei.

• Accidentele generează costuri imense directe și indirecte pentru angajator.

Protecția sănătății = prevenirea bolilor profesionale
Protecția sănătății la locul de muncă
Accidentele profesionale se întâmplă brusc! Bolile profesionale, pe de altă parte, se dezvoltă treptat pe o perioadă mai mult sau mai puțin lungă de expunere la condiții nefavorabile de muncă.
Erori în condițiile organizatorice, ergonomice, fizice, chimice sau biologice sunt, de obicei, cauzele plângerilor de sănătate. Condițiile bune de muncă și succesele în carieră pot fi surse de bunăstare mentală și fizică,stimulând motivația și performanța locurilor de muncă .
Sănătatea și securitatea ocupațională sunt reglementate în primul rând de Legea muncii  din clarifică această cerință și, în principiu, prevede la articolul 2: „Angajatorul trebuie să ia toate măsurile necesare pentru a proteja și îmbunătăți protecția sănătății si prevenirea a accidentelor de munca si a bolilor profesionale, asigurand sănătatea fizică și psihică a lucrătorilor

Sursele care pun în pericol sănătatea angajaților pot fi:
• Produse chimice
• căldură
• proiect
• aer curat
zgomot
• pozițiile corporale nefavorabile sau alte supraîncărcări ale corpului
• ore de lucru excesive sau imprevizibile
• stresul permanent
• conflicte nerezolvate sau agresiuni sau alte stres mental

Treizeci și unu la sută dintre profesioniștii elvețieni spun că sănătatea acestora este afectată de munca lor .
Conform Legii Muncii  acest lucru nu trebuie să fie!

Comments are closed