Creare magazin online

Anatomia unei relatii de succes

Deseori se intampla ca partenerii de cuplu sa se indeparteze si sa-si piarda relatia inainte de a-si da seama ce s-a intamplat. In alte cazuri, unul dintre parteneri trece mai departe, lasandu-l pe celalalt devastat. Nu numai ca acest lucru este trist si nefericit pentru ca multi se pierd, dar daca partenerii ar fi fost mai constienti de ce este necesar pentru a avea o relatie de succes, situatia ar fi putut fi prevenita.

Ca in multe alte situatii in viata, o relatie de succes nu vine din noroc sau se intampla doar pentru ca o doresti. Ea este rezultatul cunoasterii a ceea ce va doriti, al muncii in acest sens si al flexibilitatii.
In timp ce o relatie sanatoasa va poate imbunatatii viata in aproape toate aspectele, una nesanatoasa va poate demoraliza atunci cand nu functioneaza. Relatiile sunt ca o investitie.
Cu cat daruiti mai mult, cu atat primiti mai mult. Ele presupun angajament, cooperare si respect reciproc.
Pentru a avea o relatie de succes trebuie sa tineti cont de cateva sfaturi. In primul rand, ca in cazul oricarui alt obiectiv pe care il aveti in viata, trebuie sa stiti ce vreti de la o relatie si de ce. Daca sunteti intr-o relatie pentru ca va simtiti singuri, aveti nevoie de cineva pentru plata facturilor, cineva care sa va ia frustrarea din cand in cand, ei bine, sunteti intr-o relatie din motive total gresite.

O relatie de succes nu este diferita de un parteneriat bun, de fapt, este un parteneriat in care ambii oameni investesc, se respecta reciproc ca fiind egali si vor aceleasi lucruri de la relatie. O relatie de succes este una in care abunda prietenia, intimitatea, scopurile si valorile comune.
Pe de alta parte, nimic nu contribuie mai mult la o relatie de succes decat prietenia cu partenerul de viata. Pentru a avea un prieten bun in partener, trebuie sa fiti la randul vostru un prieten excelent care impartaseste increderea, onestitatea, respectul si fidelitatea.

Trebuie sa fiti dispusi sa oferiti si sa luati intr-o relatie. Viata are suisuri si coborasuri exact ca si relatiile. In cazul in care un partener nu este dispus sa fie acolo pentru celalalt atunci cand trece prin vremuri dificile, precum si in vremuri bune, o relatie nu se poate consolida si nu poate evolua. Impartasirea lucrurilor bune si a celor rele construieste intimitatea, caracterul si rezistenta unei relatii.

O greseala majora pe care o puteti face intr-o relatie este sa aveti siguranta ca el sau ea va fi mereu acolo pentru voi, indiferent ce se va intampla. Relatiile necesita munca si intretinere. Aceasta include acordarea atentiei, constientizarea nevoilor, sentimentelor si starilor de spirit ale celuilalt. Este foarte usor sa va pierdeti in rrutina treburilor zilnice si in acest proces sa va neglijati partenerul.
Pentru a evita astfel de situatii, e important sa va rezervati un timp in fiecare zi pentru a discuta cu partenerul despre altceva decat treburile, munca sau animalele de companie. Discutati despre planurile de vacanta, lucruri amuzante care s-au intamplat in timpul zilei sau lucrurile interesante despre care ati citit.

O comunicare buna este esentiala pentru o relatie de succes.

Este important, de asemenea, sa va asigurati ca oferiti timp pentru a discuta despre orice problema legata de voi care ar putea avea nevoie de rezolvare. Unul dintre cele mai grave lucruri care pot interveni in relatie este resentimentul sau ranile care nu au fost exprimate. Exprimarea sentimentelor nu numai ca sporeste intimitatea, dar permite partenerilor sa se cunoasca mai bine. Nu in ultimul rand este necesar sa fiti deschisi pentru schimbare si foarte flexibili.

Comments are closed