Creare magazin online

Anvelopele de iarna – De ce sunt atat de importante in sezonul rece si cand trebuie sa trecem la acestea?

Iarna este unul dintre anotimpurile pe care le indragim cel mai mult in ciuda faptului ca aceasta aduce cu ea temperaturi scazute, inghet si zile mult mai scurte. Oricat de mult am indragi iarna, cu siguranta exista cateva lucruri care se transforma in niste veritabile provocari pentru noi, iar acest lucru este cu siguranta sofatul. Carosabilul aproape in permananta umed sau inghetat transforma deplasarile cu masina intr-o adevarata aventura, mai ales in situatia in care nu ne echipam autovehiculele in mod corespunzator. Anvelopele spre exemplu reprezinta niste produse auto cu o importanta majora in ceea ce priveste performantele unei masini in conditiie mai mult sau mai putin prielnice. De ce sunt atat de importante anvelopele? Pentru faptul ca acestea reprezinta in esenta unica suprafata de contact a masinii cu solul. In conditiile date, un set de anvelope care dispun de o calitate indoielnica, cu certitudine reprezinta o decizie care ne poate costa destul de scump.

Desi astazi avem posibilitatea de a opta si pentru anvelope all season, cert este faptul ca anvelopele de iarna inca raman cea mai potrivita alegere pe care o putem face pentru sezonul rece. Anvelope de iarna putem regasi astazi si in cadrul magazinelor online, astfel ca intregul proces de achizitie al anvelopelor nu ar trebui sa mai reprezinte un lucru atat de dificil.

Ce este insa atat de special la aceste anvelope si cand este necesar sa inlocuim anvelopele de vara cu cele de iarna?

Anvelopele de iarna, performante si siguranta la superlativ.

Spre deosebire de pneurile de vara, anvelopele de iarna am putea spune ca sunt concepute dintr-un cauciuc special, care poate face fata cu brio conditiilor de mediu neprielnice din timpul iernii. Una dintre particularitatile de baza ale cauciucurilor de iarna este numarul mult mai mare de lamele de cauciuc care se regaseste pe suprafata acestor anvelope. In plus, acestea sunt mult mai pronuntate decat lamelele de cauciuc pe care le regasim pe anvelopele de vara. Tot pe lista particularitatilor anvelopelor de iarna regasim si faptul ca sunt concepute dintr-un cauciuc special care rezista cu brio la temperaturiloe foarte scazute.

Cand este necesar sa trecem la anvelopele de iarna?

De-a lungul timpului au existat numeroase speculatii despre existenta unei date fixe la care soferii sunt obligati sa treaca la anvelopele de vara, insa este important de retinut ca nu exista o astfel de data. Legea rutiera este insa foarte specifica cu privire la acest lucru si anume, de indata ce pe carosabil se regaseste un strat de zapada sau gheata. Este adevarat ca este destul de dificil sa preconizam modul in care va evolua vremea, astfel ca specialistii ne ofera un indice foarte bun si anume, de indata ce temperaturile raman constant sub valoarea de 7 grade. Sub aceasta valoare, riscul de inghet creste exponential, astfel ca este necesar sa ne echipam masinile cu anvelopele corespunzatoare pentru a evita tot soiul de situatii neplacute.

Comments are closed