Creare magazin online

Apartamente Cluj – Avantaje Și Dezavantaje În A Deține O Proprietate Sau A Fi Chiriaș

Investiția într-un imobil este o decizie importantă, o decizie care vă marchează viața. Faptul ca sunteți proprietarul unui apartament vă oferă o anumită stabilitate, un anumit statut, și o liniște interioară.

Este cu adevărat un avantaj a investi în apartamente Cluj sau este chiria o opțiune mai bună?
Iată cîteva comparații între avantajele și dezavantajele unui proprietar și a unui chiriaș:

Dezavantaje între proprietari și chiriași

– Stres mai puțin, deoarece chiria nu înseamnă cu adevărat o investiție financiară mare
– Nu impune nici o formă de angajament, perioada închirierii find determinată
– Chiriașii nu au resposabilitați privind întreținerea locuinței. Ei nu trebuie să facă reparații majore, nu trebuie să izoleze, să zugrăvească, etc.
– Libertatea mai mare pentru chiriași, posibilitatea de a se muta în alt oraș, de a-și schimba locul de muncă sau de a-și schimba pur și simplu locația

Avantajele între proprietari și chiriași
– Locuința este o investiție pe termen lung care iți aduce beneficii și un alt statut social
– Posibilitatea de a închiria, de a vinde proprietatea vă aduce anumite venituri
– O proprietate îți oferă stabilitate și echilibru
– Proprietarul își poate amenaja locuința după bunul plac, poate face orice fel de amenajări interioare
Indiferent de calitatea pe care o aveți fie ea de proprietar sau de chiriaș, există anumite avantaje și dezavantaje pentru ale acestora. Este clar că deținerea unei proprietăți înseamnă mult mai multă responsabilitate și implicit maurizarea, iar o chirie Cluj iți poate permite să deți mult mai multă libertate. Fiecare persoană are un anumit stil de viața, astfel unora li se potrivește mai bine o chirie chiar dacă situația lor financiară este una stabilă și își permit să investească într-un apartament.

În cazul celor care au familii și copii, este clar că investiția în propriul apartament este necesară. Este destul de dificil atunci când ai familie să te tot muți dintr-o chirie în alta.
După cum spuneam fiecare persoană are propiul stil de viața care este influențat de familie, copii, job, obiceiuri, etc.

În momentul de față este destul de dificil să investești într-un apartament fără a apela la un credit ipotecar. Puțini sunt cei care iți permit o altfel de investiție. Chiria rămâne o alternativa foarte bună pentru cei care nu iși permit să investească într-un apartament dar și pentru cei care încă vor să trăiască fără a avea prea multe responsabilitați.

 

 

Comments are closed