Creare magazin online

Apartamente în regim hotelier vs. Airbnb

Ce sunt apartamentele în regim hotelier? Dar airbnb? Sunt cam același lucru și nu prea.

Inchiriere termen scurt

Apartament regim hotelier Bucuresti

  • Primele apartamente în regim hotelier au început să apară o data cu internetul, prin anii ’90, când unele firme imobiliare au realizat că pot concura cu succes hotelurile închiriindu-și apartamentele pe termen scurt și facăndu-și marketing online. Cu timpul, acest tip de închiriere a devenit o nișă din ce în ce mai populară și mai specializată. Apartamentele sunt pozitionate, în general, pe langa punctele de interes turistic, în centrele orașelor sau în zonele de business, cum ar fi în București cartierul Pipera. Acestea includ cel mai adesea servicii de curațenie gratuită, de doua ori pe săptămână și transferuri de la și catre aeroport. Bucătăriile sunt echipate si utilate astfel încât clienții să-și poată pregăti și servi, micul dejun sau cina. Dotarile standard mai includ aer condiționat, masină de spălat, microunde, cafetieră, prăjitor de pâine, TV cablu și Wi-Fi.
  • Airbnb este un site web apărut în 2008  care oferă o platformă online prin care proprietarii pot închiria sau oferi spre închiriere camere în apartamente, apartamente întregi, case, vile etc… contra unui comision perceput atât de la chiriaș cât și de la proprietar. Aceste camere sau apartamente se pot afla în orice zonă sau în orice cartier și pot fi mai mult sau mai puțin intreținute și echipate, chiriașul aflând despre aceasta din descrierea oferită de proprietar sau citind comentariile și evaluările făcute de chiriașii precedenți. Proprietarii au avantajul că își pot oferi apartamentul spre închiriere în perioadele când sunt plecați în vacanță sau dacă nu le folosesc pentru o perioadă mai lungă sau mai scurtă.
Apartament centru Bucuresti

Apartament in regim hotelier

Asemănari și deosebiri

Diferența dintre cele doua tipuri de inchiriere provine din faptul că în cazul regimului hotelier apartamentele sunt administrate de către firme profesioniste care angajează personal de curățenie și întreținere, în timp ce apartamentele de tip airbnb sunt, de cele mai multe ori, administrate de către proprietarii acestora – amatori în majoritatea cazurilor.

Apartamentele în regim hotelier sunt afaceri legale, înregistrate fiscal și plătitoare de taxe. Chiriașul plătește direct firmei de apartamente și primește factură. De cealaltă parte, Airbnb încasează chriașul, opreste comisionul și virează proprietarului partea lui din chirie; este la latitudinea acestuia daca declară sau nu aceste încasari la fisc și plateste taxe – majoritatea covarsitoare nu o face. Mai trebuie mentionat ca airbnb se află la limita legalității în diferite țări sau orașe, unde proprietarii care ofereau spre închiriere cu ajutorul acestei platforme au primit amenzi considerabile pentru încălcarea legislației privind închirierea pe termen scurt.

Din punctul de vedere al calitații, al dotarilor și al curațeniei, firmele de regim hotelier sunt, de cele mai multe ori, superioare apartamentelor airbnb deoarece sunt administrate de personal calificat.

În ceea ce priveste pozitionarea apartamentelor, avantajul airbnb este că acoperă aproape orice zonă spre deosebire de celelalte care se concentreaza mai ales pe zone mai căutate.

Referitor la prețuri, airbnb pare să fie mai ieftin deoarece și dotările sunt în general mai modeste însa, acelasi apartament de închiriat, în orcare din cele doua sisteme, va avea un preţ similar deoarece într-un caz proprietarul platește comision dar nu plătește taxe şi invers.

Apartamente termen scurt

Inchirieri regim hotelier

Concluzie

În concluzie, chiar dacă în ambele cazuri e vorba de închirieri pe termen scurt sau mediu, diferenta majoră e dată de faptul că airbnb lucrează cu particulari iar firmele hoteliere cu personal calificat cu experiența.

Vezi firme de regim hotelier aici: https://www.apartamente-hotelier-bucuresti.ro/

Vezi aici cum să închiriezi profitabil apartamente in regim hotelier

Comments are closed