Creare magazin online

Aranjamente florale deosebite pentru nunta ta

Florile proaspete sunt ceva fara de care este dificil sa-ti imaginezi o nunta. O poti  face fara alte elemente de decor, insa tipurile de aranjamente florale nunta sunt cele care vor oferi acestei zile o solemnitate si o dispozitie aparte. Conceptul, compozitia si schema de culori a aranjamentelor florale depind de stilul de nunta ales. In primul rand, in design ar trebui sa fie folosite acele flori care iti plac. Acest lucru nu inseamna ca daca iubesti doar cactusul, aranjamentul floral ar trebui sa fie cu cactusi.

Aranjamente florale nunta

Acum exista un numar foarte mare de stiluri si tendinte in floristica de nunta. Aranjamentele florale pot avea forme complet bizare, iar o vaza de sticla a incetat de mult sa fie singura baza posibila pentru aranjamentele florale. 

Tipuri de aranjamente florale nunta

Aranjamentele florale pentru o nunta in stil rustic, pot fi in borcane de sticla obisnuite sau cutii de lemn. Compozitia acestor aranjamente florale include adesea flori suculente si ierburi salbatice. La nuntile in stil vintage sau shabby chic, se folosesc vase din metal sau ceramica antica, precum si piese mici de mobilier.

Decoratiunile florale pentru astfel de nunti, nu sunt complete fara bujori si trandafiri englezesti de gradina. La nuntile in stilul Provence, aranjamentele florale pot fi asezate in felinare, sertare din lemn sau cosuri. Adesea includ struguri, fructe de padure sau lavanda. Dar daca iti place in continuare clasicul, este mai bine sa alegi aranjamente florale mari in vaze inalte.

Aranjamente florale in diverse stiluri

Atunci cand alegi un aranjament floral pentru mesele invitatilor, ar trebui sa iei in considerare forma si dimensiunea. Daca planuiesti sa faci un aranjament floral in stil european, in restaurant ai nevoie de o compozitie centrala, care va fi suficienta. Poate avea o forma rotunjita stricta sau un sloppy usor.  Prin urmare, compozitia de pe masa invitatilor, trebuie sa fie suficient de mare si este de dorit sa o ridici deasupra mesei. In caz contrar, ea se va pierde printre farfurii.

Pentru a preveni acest lucru, decoratorii recurg la diverse trucuri. Cel mai popular este sa asezi compozitia pe o vaza avangardista din sticla sau un sfesnic inalt. Intr-adevar, cu acest aranjament, compozitiile sunt intotdeauna foarte vizibile din orice punct al salii, insa, pot interfera cu comunicarea oaspetilor tai la masa.

Un alt mod de a evidentia o compozitie este de a o ridica la un nivel mai inalt. Cartile speciale pentru aranjamente florale, cutii din lemn sau casele cu copaci sunt adesea folosite ca suporturi. Daca toti oaspetii stau la o masa lunga, poti face o serie de mici aranjamente florale nunta pe intreaga lungime a mesei sau pe cateva mai mari.

Masa mirilor (prezidiul) este cea mai importanta masa de la nunta ta si care va fi in centrul atentiei toata seara. Prin urmare, ar trebui sa existe mai multe culori pe ea.  Cel mai popular format al unui aranjament floral nunta pentru prezidiu, este o compozitie dreptunghiulara bazata pe o oaza. Aceasta optiune este buna daca nunta ta nu are un stil pronuntat.

Dar daca totusi doresti ca nunta sa fie originala si inimitabila, atunci ar trebui sa aranjezi o masa pentru miri in conceptul general al nuntii voastre. Elementele decorative suplimentare, sfesnice, figurine pot ajuta in acest sens – in general, tot ceea ce va conferi designului un anumit stil.

Comments are closed