Creare magazin online

Avantajele utilizarii sticlei pentru balustradele  folosite in amenajarile interioare si exterioare

In zilele noastre, tehnologia a facut posibila crearea unor anumite modele de balustrada ideala atat pentru locuinte, cat si pentru spatii comerciale. Deci, atunci cand sunt necesare un fel de bariere sau de protectii, insa este necesar ca aceastea sa fie cat mai discrete sau invizibile, aceste balustrade inox sticla laminata si-au gasit menirea.  

Care sunt beneficiile utilizarii balustradelor de sticla?

Balustrada din inox si sticla

Acest tip de balustrade si-au gasit repede rolul in amenajarea interioara si exterioara, iar principalul motiv pentru acest lucru este faptul ca sunt transparente.  Acesta este motivul pentru care au fost utilizate atat in gradini, piscine, terase sau balcoane, caci nu ingradesc absolut deloc vederea, ci isi vad de adevaratul rol, acela de protectie.

Aceste balustrade inox sticla laminata mai au marele avantaj de a fi foarte versatile, caci pot fi utilizate in diverse forme: sticla dispusa pe orizontala sau pe verticala , cu rama, fara rama, sau doar partial cu rama. De asemenea, se mai pot alege diverse modele si structuri ale sticlei, astfel ca aceasta poate fi colorata, printata sau sablata.

Balustradele din sticla laminata sunt foarte sigure, iar in cazul in care sticla ajunge sa se sparga, toate bucatile sticlei sunt tinute impreuna de folia laminata, nepermitand ca acestea sa fie imprastiata si sa reprezinte un pericol. In cazul sticlei securizate, daca aceasta ajunge sa se sparga, o va face in bucati foarte mici, nicidecum bucati mari si ascutite care pot fi un real pericol pentru cei aflati in jur.

Acest model de balustrada este foarte usor de intretinut, caci rama, in cazul in care exista, trebuie curatata cu o carpa umeda sau impregnata intr-un detergent usor, pentru inox, iar sticla este curatata cu ajutorul solutiei pentru sters geamurile.

In cazul in care se doreste totusi o anumita nota de intimitate, se poate opta pentru folosirea unei variante de sticla opaca sau colorata, insa pe langa intimitate, aceasta mai are si rolul de a evita anumite accidente aparute ca urmare a lovirii balustradei.

Unde este potrivit sa fie montate aceste balustrade inox sticla laminata?

Cele mai potrivite locuri unde se poate alege sa fie montate balustradele din sticla sunt:

  • Pe scari, fie ele interioare, cat si exterioare, lasand impresia unei incaperi mult mai mari si mai spatioase atunci cand sunt folosite in interiorul incaperilor.
  • Pe balcoane sau terase, sunt alegerea ideala caci nu vor ingradi in nici un fel vederea spre exterior
  • La piscina, caci pot ajuta in limitarea accesului in piscina, dar poti si monitoriza ceea ce se intampla inauntru

Atunci cand optezi pentru un astfel de model de balustrada, ai garantia ca acestea nu se vor demoda o data cu trecerea timpului si pe langa siguranta oferita, poti sa ai parte de privelisti neingradite .

Este foarte important ca atunci cand se doreste montarea balustradelor in diverse locuri, sa se tina cont de acele aspecte esentiale, precum design-ul, siguranta sau chiar sistemul de prindere, astfel incat sa nu existe nici o nemultumire o data cu finalizarea lucrarii.

Comments are closed