Creare magazin online

Baza de machiaj pentru o stralucire naturala

Bazele pentru machiaj nu sunt capriciile producatorilor si ale comerciantilor, ci acestea  pot oferi pregatirea necesara pentru make-up pentru diferite tipuri de piele. Bazele pentru make-up difera in textura, ceea ce determina ca proprietatile si caracteristicile sa fie utilizate pentru diferite tipuri de piele. Iata care sunt principalele baze machiaj:

 • Bazele machiaj de tip gel au cea mai usoara textura si adesea sunt fara pigment. Acestea sunt recomandate femeilor cu piele grasa, deoarece nu infunda porii si reduc riscul de stralucire grasa.
 • Bazele de make up fluide sunt putin mai dense, dar totusi foarte usoare. Acestea sunt recomandate pentru o piele sanatoasa, cu defecte minime care nu necesita camuflaj deosebit de activ, ci doar un machiaj persistent.
 • Bazele de machiaj cu textura cremoasa sunt chiar mai dense, contin pudra si mai mult pigment, acestea fiind recomandate pentru  mascarea neregularitatilor si pentru a face tenul mat.
 • Bazele machiaj cu minerale cu textura densa sunt disponibile sub forma unei baze compacte sub forma de pudra. Datorita texturii lor, ele mascheaza chiar si modificarile pronuntate ale fetei si ofera o acoperire mata densa, eliminand stralucirea grasa.
 • Baza pentru pleoape si buze este adesea disponibila sub forma de batoane si creioane.

Baza de machiaj

Atunci cand alegi o baza pentru machiaj profesionala, logica este simpla: cu cat aceasta este mai profesionala, cu atat mai mult permite ascunderea  defectelor de pe fata, aceasta fiind un mijloc  necesar pentru a le masca efectiv, inainte de machiaj. Daca starea pielii este buna, poti alege baza cu textura cea mai usoara, pentru a evita obturarea porilor. In plus, bazele cu textura densa sunt mult mai greu de aplicat si trebuie sa le elimini folosind produse cosmetice speciale. Cremele si bazele minerale sunt adesea folosite pentru machiajul de seara sau pentru sesiunile foto, fluidele fiind mai potrivite pentru zi.

Cum alegi culoarea bazei pentru machiaj

Baza de machiaj  cu pigment trebuie selectata in functie de culoarea pielii.  Exista nuante luminoase si intunecate cu pigment galben sau roz. Principiul acestora nu este la fel ca si la cremele tonale, deoarece sarcina lor nu este machiajul, ci doar pregatirea pentru acest lucru. Bazele de make-up bine aplicate reflecta luminozitatea. Bazele de machiaj de culoare bej si roz deschis, sunt instrumente cosmetice speciale care pot face fata in mod eficient imperfectiunilor pielii,  in cazul in care cele conventionale nu dau rezultatul dorit.

Tipuri de culori ale bazelor de machiaj

Exista mai multe tipuri de culori ale bazelor de make-up:

 • Baza de machiaj de culoare alba ofera stralucire tenului, adica revigoreaza pielea si ascunde pete de pigment.
 • Nuanta albastra, de asemenea, lupta cu succes cu petele pigmentare si pistruii, reimprospatand fata dupa soare.
 • Baza de machiaj purpurie netezeste excesul de galben sau un bronz prea intunecat.
 • Nuanta verde este cel mai bun remediu pentru roseata, inflamatie, asteriscuri vasculare.
 • Baza de machiaj de culoare galbena ascunde perfect cercurile intunecate de sub ochi si vanataile dupa mezoterapie sau injectii.
 • Nuanta roz este un fel de mantuire pentru pielea obosita, cu o tenta cenusie, dandu-i un aspect de portelan si ascunzand bine cercul maro de sub ochi.

Comments are closed