Creare magazin online

Becuri cu led pentru solutii de economisire reale

Mai multe becuri led montate inseamna mai multi kWh economisiti. Este o certitudine pe care o primesc luna de luna tot mai multi utilizatori care au verificat la propriu ca acest tip de surse de iluminat sunt cu adevarat foarte economice si rezistente in timp.

Totul pleaca de la tehnologia care este utilizata la producerea acestor becuri led si nu in ultimul rand la nivelul de proiectare si utilizare a materialelor cu rezistenta sporita la care s-a ajuns. Un bec cu led este cea mai producatoare sursa de luminozitate si simultan cea mai economica lumina artificiala actuala. LED-ul este un element electronic performat, extrem de usor de utilizat si foarte rezistent in timp fara a-si pierde proprietatile odata cu folosirea sa. Cat de stralucitor este un LED atunci cand este pentru prima oara pus in functiune, la fel de stralucitor va fi si in ultima sa zi de functionare. Cum se vede este o caracteristica pe care nu ati putut sa va bazati la becurile economice cu gaz pentru ca acestea pe masura ce sunt utilizate isi pierd intensitatea luminoasa.

Dincolo de acest aspect noile becuri cu led sunt cel putin la fel de performate ca si predecesoarele lor. Puterea care este inscriptionata pe fiecare dintre ele va lasa sa decideti daca veti utiliza peste tot in casa sau la birou aceeasi intensitate luminoasa.

Nimeni nu va poate impune sa alegeti becuri cu led care au o putere mai mica, cu toate ca ati economisi si mai mult, insa merita sa studiati acest aspect. Pot exista locuri in casa unde nu este atat de necesar ca iluminarea sa fie la cota maxima.

Spre exemplu daca veti utiliza becuri led cu un consum de 15W, lumina primita va fi la nivelul de 1350 de lumeni, ceea ce indica ca a fost depasita luminozitatea unui bec clasic cu filament care consuma 100W. Sa obtineti o diminuare a consumului de aproape 7 ori, veti fi cu adevarat incantati la folosirea acestor becuri cu led.

Exemplu continua observand consumul pentru becuri cu led la nivelul de 10W. Fluxul luminos pentru acestea este de 820 de lumeni, echivalent cu un bec clasic de 75 de wati. Diferenta vizibila nu este atat de suparatoare, insa diferenta in a economisi si mai mult se va resimti la fiecare factura de energie electrica platita dupa instalarea de becuri cu led.

Este suficient sa faceti un scurt inventar al surselor de iluminat de care aveti nevoie. Puteti chiar sa suplimentati iluminarea folosind mai multe becuri cu led, insa merita facuta incercarea de a monta si becuri cu led cu putere mai mica acolo unde considerati ca nivelul confortului ambiental nu va fi afectat.

Comments are closed