Creare magazin online

Cadouri haioase de Ziua Îndrăgostiţilor, o soluţie pentru sănătate şi consolidarea relaţiei cu persoana iubită

Dacă ai început deja să te pregăteşti de Valentine’s Day, pentru sărbătoare din acest an, ai putea să te opreşti asupra unor cadouri haioase de Ziua Îndrăgostiţilor. Mai exact, asupra unor cadouri care provoacă râsul şi o stare de bine. Studii recente au arătat că râsul este esenţial pentru relaţii, iar cuplurile care se distrează împreună, au o relaţie de calitate superioară.

În general, femeile sunt cele care râd mai mult (într-un proporţie covârşitoare faţă de bărbaţi, de peste 100%), în timp ce rolul bărbaţilor este mai degrabă de a instiga la distracţie. Acest aspect este foarte important încă de la începutul unei relaţii pentru că femeile plasează simţul umorului în top trei atunci când se gândesc la caracteristicile preferate ale unui potenţial partener, iar bărbaţii apreciază mult mai mult femeile care râd decât pe cele care nu râd, mai ales dacă acestora le plac glumele lor. Aşa că indiferent de stadiul unei relaţii, cadourile haioase de Ziua Îndrăgostiţilor ar putea fi o soluţie cum nu se poate mai potrivită.

Dar de ce are râsul un efect atât de bun asupra organismului uman şi de ce ar fi potrivită alegerea unor cadourile haioase de Ziua Îndrăgostiţilor? În primul rând, pentru că acţionează asemenea antidepresivelor, activând eliberarea serotoninei, un neurotransmiţător asupra căruia acţionează şi cele mai frecvente tipuri de antidepresive. De asemenea, tot la nivel cerebral, râsul provoacă o eliberare puternică de endorfine, moleculele responsabile de starea noastră de bine şi care sunt capabile să ne inducă euforia. În plan fizic, râsul protejează inima, având un efect inflamator asupra vaselor de sânge şi a muşchilor cardiaci pe care îi protejează de efectele nocive ale bolilor cardiovasculare. Aceste efecte extraordinare se datorează, în principal, diminuării nivelului stresului.

De fapt, de Valentine’s Day, toţi îndrăgostiţii încercă să inducă persoanei iubite o stare cât mai bună, să o facă să se simtă şi mai bine decât într-o zi obişnuită. Legătura dintre dragoste, starea de bine şi sănătate a fost făcută încă din cele mai vechi timpuri, chiar şi la originile acestei sărbători. Se consideră că originea zilei de Valentine’s Day se află festivalul roman Lupercalia, celebrat în intervalul 13-15 februarie şi dedicat fertilităţii şi îndepărtării spiritelor rele. Cu atât mai mult, astăzi, am putea lua în considerare toate cercetările moderne şi, în loc să optăm pentru cadourile clasice dedicate acestei sărbători (ciocolată, flori, bijuterii, figurine de pluş etc.), am putea să trecem la un alt nivel şi să optăm pentru cadouri haioase de Ziua Îndrăgostiţilor. Iar sfatul este valabil chiar şi în ceea ce priveşte alegerea clasicei felicitări de Valentine’s Day care poate fi, de asemenea, scrisă într-o notă amuzantă.

cadouri valentines day, cadouri de ziua indragostitilor

Comments are closed