Creare magazin online

Cand a fost creata prima masina Renault ?

Nascut in 1877 , Louis Renault , a fost un pionier al industriei auto. Al patrulea din cei sase copii nascuti intr-o familie pariziana burgheza . El a studiat la Lycee Condorcet , unde si-a descoperit fascinatia pentru  inginerie si mecanica .

A construit prima masina in 1898 , dupa ce a angajat doi muncitori pentru a-l ajuta sa faca modificarile necesare la motoare mai vechi .

A numit masina Voiturette si a primit 13 oferte ferme de cumparare .Vazand potentialul comercial al inventiei sale , i-a cooptat in afacere pe fratii sai Marcel si Fernand si au pus bazele companiei Renault Freres in 1899.

Fratii lui administrau afacerea , iar Louis Renault se ocupa de design si manufactura masinilor ,insa in scurt timp a ramas  fara sprijinul fratilor .

In perioada dintre cele doua razboaie , Renault s-a ocupat de extinderea rapida a companiei , in timp ce facea designul pentru noi inventii , din care mare parte sunt folosite si astazi : amortizoarele de socuri hidraulice , frana cu tambur ,aprinderea cu gaz comprimat .

„ Bogat , puternic si renumit , artagos , genial , de multe ori brutal , micul Napoleon al unui imperiu auto , vulgar , vocal , dominator , nerabdator , o teroare pentru asociati si prieten pentru nimeni „( asa scria publicatia TIME despre LOUIS RENAULT ).

Bazându-se pe acest prim succes, compania a continuat  să inoveze pentru a facilita viața de zi cu zi a clienților, prin adaptarea vehiculelor pentru a fi  adevărați însoțitori de călătorie. În timpul Primului Război Mondial, Renault a jucat un rol esențial și s-a remarcat în special cu „Taxis de la Marne”. La sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, compania a fost naționalizată , devenind din nou o companie privată în anii ’90.

 

Comments are closed