Creare magazin online

Cand trebuie sa schimbam anvelopele masinii

Anvelopele sunt pentru masina ce sunt pantofii pentru oameni. Si in cazul vehiculelor, daca acestea nu sunt in stare buna, pot compromite siguranta. Prin urmare, este foarte important sa verificati in mod regulat acest element pentru a evita surprizele. Nu este nevoie sa fie schimbate doar atunci cand sufera daune ireparabile, trebuie, de asemenea, sa facem acest lucru atunci cand sunt nedeteriorate, au depasit limita de uzura sau pur si simplu sunt vechi.

Anvelopele necorespunzatoare reprezinta unul dintre motivele principale pentru accidentele auto. Daca nu doriti ca acest lucru sa vi se intample, trebuie sa verificati frecvent rotile vehiculului si sa le schimbati atunci cand este necesar.

Pentru a sti cand trebuie sa schimbi anvelopele masinii, trebuie sa va uitati la desenele rotilor. O roata in stare buna trebuie sa aiba desenul complet definit si marcat si sa respecte adancimea corespunzatoare. Adancimea ideala pe care ar trebui sa o aiba anvelopele auto este intre 8 si 8,5 milimetri. Rotile avand o adancime de 4 mm sunt in mijlocul duratei lor de viata, iar anvelopele cu mai putin de 2 mm trebuie inlocuite urgent.

Ar trebui sa verificati starea anvelopelor autovehiculului pe partile laterale ale rotii, nu pe centru, deoarece aceasta este partea care este responsabila pentru mentinerea aderentei in curbe.

Nu exista o durata de viata stabilita pentru rotile automobilului, deoarece acesta este un aspect care va depinde in mod fundamental de marca anvelopei si de utilizarea pe care o are masina. Cu toate acestea, exista cateva reguli generale. Cand rotile autovehiculului au o vechime mai mare de 5 ani, acestea trebuie verificate cel putin o data pe an. Si daca anvelopele dvs. au o vechime mai mare de 10 ani, schimbati-le de urgenta, deoarece acestea probabil vor fi depasit limita legala de uzura, care este in adancimea de 1,6 mm a desenului.Daca avem masina mare si transportam containere maritime pentru costructie case din containere trebuie sa punem cauciucuri mai grase.

Purtarea si utilizarea excesiva nu este singurul motiv pentru care anvelopele masinii ar trebui schimbate. Daca rotile sunt deteriorate, au suferit o perforare, sunt defecte, anvelopele au pliuri ciudate, textura anvelopei interioare este dura sau sufera uzura neregulata, trebuie sa mergeti la mecanicul dvs. pentru a le examina si schimba cu unele in conditii perfecte. Intretinerea autovehiculului este esentiala pentru a asigura functionarea corespunzatoare.

Comments are closed