Creare magazin online

Care este rolul balustradelor de inox?

Cand in interiorul locuintelor sau al cladirilor sunt proiectate scari, o data cu acestea apar inevitabil si acele balustrade de inox, care pot fi montate atat in interior, cat si pe exterior, pentru terase sau balcoane. 

     Ce este balustrada de inox si care este rolul acestora?

O balustrada de inox are in principal un rol de protectie, insa, de cele mai multe ori, reuseste sa aiba si un rol estetic, mai ales daca se pune mare accent pe felul in care arata locuinta sau modul in care este decorata o cladire anume.

Balustrada de inox

Atunci cand alegem sa construim o noua casa sau sa redecoram interiorul unei cladiri, modul in care alegem balustrada potrivita pentru scari, balcon sau terease este foarte important.

Daca nu ai foarte multe idei sau ai foarte multe variante din care sa alegi si nu stii care este cel mai potrivit model pentru locuinta sau cladirea respectiva, este recomandat sa se apeleze la ajutorul unei echipe de specialisti, care este oferita de firma pe care o alegi pentru  a realiza modelele de balustrade.

Atunci cand nu stii exact care sunt cele mai potrivite balustrade, trebuie sa stii ca cele mai recomandate de catre specialisti sunt acele balustrade de inox, deoarece sunt foarte usor de intretinut si pot fi create astfel incat sa poata satisface toate cerintele si dorintele clientilor. Pentru a modifica aspectul acestora, balustradelor li se pot adauga anumite insertii din lemn sau sticla securizata.

In ceea ce priveste locul unde sunt montate, se poate alege fie ca balustradele sa fie montate direct pe trepte, pentru a putea proteja cat mai bine , fie sa fie prinse pe laterala, pentru a evita orice risc de ranire.  Dezavantajul balustradelor care sunt montate direct pe scari este acela ca se miscoreaza spatiul destinat trecerii cu aproximativ  cinci centimetri.

Pentru a fi sigur ca ai avut ales cea mai buna varianta, atunci cel mai bine este sa ceri sfatul specialistilor in privinta modelului balustradei si a locului unde este cel mai bine sa fie montate.

 De ce este bine sa combinam inoxul cu lemnul sau sticla, in ceea ce priveste balustradele?

Daca alegi ca balustradei de inox sa ii fie atasate anumite insertii din lemn de stejar, trebuie sa tii cont de faptul ca acest tip de balustrada este potrivita doar pentru interiorul locuintelor si al cladirilor. Datorita lemnului, balustradele ofera un aer natural si original incaperii, pe deasupra acestea ofera o senzatie foarte placuta la atingere.

In cazul in care alegi o balustrada de inox cu sticla laminata si securizata, trebuie sa se stie ca aceste modele ofera o foarte mare siguranta si protectie, fiind potrivite pentru acele familii cu copii mici. De asemenea, acest tip de balustrada ofera o luminare complete a scarilor, daca se alege sticla transparenta. Daca se opteaza pentru o sticla opaca, aceasta poate pe langa siguranta sporita sa ofere si intimitate.

Este foarte important atunci cand se alege o balustrada inox, aceasta sa se potriveasca cu design-ul ales pentru intreaga casa, astfel incat aspectul estetic al casei sa nu aiba de suferit.

Comments are closed