Creare magazin online

Care sunt avantajele procedurii de electrostimulare musculara?

Atunci cand lipsa timpului sau graba de a ajunge intr-o forma fizica de invidiat sunt lucruri care conteaza foarte mult, majoritatea femeilor apeleaza la anumite proceduri care de cele mai multe ori au rezultate vizibile imediat, chiar dupa prima sedinta, proceduri efectuate de specialisti in saloanele de intretinere si remodelare corporala, si printre cele mai renumite si utilizate tehnici se numara si procedura de electrostimulare.

Aceasta procedura a fost folosita foarte des in anii 1970, fiind frecventa in randul astronautilor care necesitau punerea rapida a musculaturii intr-o forma buna, in momentul in care reveneau din spatiu, insa forme ale ei erau folosite inca din cele mai vechi timpuri, atunci cand egiptenii si grecii foloseau pesti care generau curent electric pentru a-si trata diverse afectiuni sau dureri.

Electrostimularea presupune de fapt o tehnica anume prin care micro curentii stimuleaza fibrele musculare, reusind in acest mod sa creeze o cerere de energie, muschii utilizand grasimile din imprejurimi pentru a reusi sa satisfaca aceasta cerere. Astfel se reuseste arderea grasimilor la fel cum e intampla in timpul exercitiilor fizice.
Electrostimulare

Care sunt beneficiile procedurii de electrostimulare?

In urma unor studii s-a ajuns la faptul ca o sedinta de 45 de minute de electrostimulare este echivalenta cu 6-8 ore de exercitii fizice , in acest mod efectele fiind vizibile inca dupa prima sedinta.
Printre cele mai importante rezultate ale sedintelor de electrostimulare, trebuie amintite: tonifierea musculara si arderea grasimilor, scaderea in centimetri, cresterea metabolismului, a circulatiei sanguine, dar si al gradului de oxigenare a zonei respective, precum si tratarea celulitei.
De asemenea electrostimularea are multe alte aplicatii, incepand cu tratamentul pentru unele boli ale inimii, precum si anumite boli ce necesita fiziokinetoterapie, dar are rezultate si in curele de slabire.

Cum functioneaza electrostimularea?

Electrostimularea este acea procedura prin care se aplica electrozi pe piele, acestia fiind sustinuti de benzi elastice. In acest mod se genereaza impulsuri electrice, actionand in acest fel in profunzime. Datorita perioadei de timp ce este stabilita inaintea inceperii procedurii,dar si intensitatii, amplitudinii si frecventei, se poate oferi posibilitatea unui program personalizat, in functie de fiecare femeie in parte.

La fel de importanta este si pozitionarea electrozilor, in acest mod obtinandu-se diferite tipuri de masaj: de relaxare, profund anticelulitic sau pentru cresterea masei musculare sau pentru obtinerea unor efecte analgezice sau antiinflamatorii.

Datorita electrostimularii poate fi posibila si cresterea tonusului general si al bunei dispozitii, datorita faptului ca in acest mod creste confortul fizic si elimina stresul acumulat.
Cel mai mare avantaj al acestei tehnici este acela ca muschii sunt lucrati fara sa depui nici un efort, si pe deasupra, sedintele de electrostimulare sunt placute, fara a simti sau a ti se crea vreun disconfort.

Electrostimularea este o procedura foarte utilizata pentru tratarea celulitei, actionand asupra stratului adipos, reusind eliminarea aspectului de coaja de portocala al pielii, aceasta fiind netezita si tonifiata.

Totusi, electrostimularea nu este suficienta pentru a-ti oferi silueta de vis atunci cand este folosita singura, fiind nevoie sa ai o viata activa, din care trebuie sa elimini sedentarismul si sa urmezi o alimentatie  sanatoasa si echilibrata, dar pentru rezultate echilibrata trebuie sa apelezi si sa combini diverse tehnici si proceduri folosite in saloanele de intretinere si remodelare corporala.

Comments are closed