Creare magazin online

Care sunt masinile care consuma mai putin combustibil

In ultimii ani, multi producatori s-au alaturat modei “downsizing”; unul dintre cele mai exploatate instrumente de catre industrie pentru a dezvolta automobile care consuma mai putin combustibil, pe langa reducerea emisiilor de gaze poluante.

Am putea spune, in linii mari, ca aceasta procedura permite cresterea eficientei si performantei motoarelor mai mici, dar mai evoluate. De ce? Deoarece aceste blocuri mai moderne folosesc mai putine pistoane, deplasari mai mici si o putere specifica mai mare.

Una dintre masinile care consuma mai putin carburant este Renault Kwid. “Hatchback-ul” compact fabricat in Brazilia – echipeaza un motor cu trei cilindri de 1,0 litri cu 66 CP (comandat de lantul de distributie), care functioneaza impreuna cu o cutie de viteze manuala cu cinci trepte. Consumul sau mediu este de 15,2 kilometri pe litru de combustibil si, tinand cont de faptul ca rezervorul sau are capacitatea de incarcare de 35 de litri, autonomia sa este de aproximativ 532 de kilometri.

Un alt model de consum redus este Fiat Mobi. Spre deosebire de Renault, acesta monteaza o elice de 999 cm3, dar de patru cilindri, care elibereaza 70 de cai, are o cutie manuala de cinci viteze si este comandata de cureaua de distributie. Potrivit producatorului, acest model produs in Brazilia produce 15,8 km / l si ofera o gama de 742 km, datorita rezervorului de capacitate de 47 de litri.

Precursorul folosirii motoarelor cu trei cilindri in regiunea noastra este Volkswagen Up! Fara indoiala, compactul fabricat in Brazilia (care are si o versiune turbo de 101 CP) este una dintre masinile care consuma mai putin combustibil. Motorul sau eficient, de 1,0 cu cutie manuala cu cinci trepte, permite deplasarea a 18,5 kilometri pe litru de combustibil. In plus, datorita capacitatii generoase de incarcare a rezervorului sau (50 litri), acesta se mandreste cu o distanta de 925 de kilometri.O astfel de masina o poti lasa oricand in parcare otopeni pe termen lung aproape de aeroport.

Totusi, podiumul masinilor care consuma mai putin combustibil este Smart ForTwo. Acest produs unic cu doua locuri fabricat in Franta, echipeaza un motor pe benzina cu trei cilindri de 1,0 de 71 de cai putere, care functioneaza asociat cu o cutie de viteze manuala cu cinci trepte. Are un lant de distributie, o caracteristica care permite costuri mai mici de intretinere a motorului, comparativ cu cele care au o centura de distributie, deoarece trebuie inlocuita la fiecare 40 sau 50 de mii de kilometri.

Comments are closed