Creare magazin online

CASA METAXA SĂRBĂTOREȘTE CEA DE-A 130-A ANIVERSARE

 

În 1888, Casa METAXA a pornit într-o adevărată călătorie pentru a oferi o băutură alcoolică unică. În 2018, pentru a onora moștenirea Casei, Maestrul Metaxa Constantinos Raptis, lansează 130 de decantoare speciale cu cel mai prețios elixir: AEN Cask No 2 – Despina. AEN în limba greacă inseamna „Etern”. AEN Cask No 2 – Despina celebrează esența METAXA în forma sa cea mai pură.

 

 

 

O CĂLĂTORIE DE 130 DE ANI ȘI MAI MULT

Spyros Metaxa s-a născut în 1848 într-o familie de negustori de mătase. Aventurier și bărbat cu gusturi alese, Spyros și-a pornit la randul lui propria afacere cu mărfuri fine. În călătoriile sale, Spyros a descoperit diferite tipuri de băuturi spirtoase și vinuri din întreaga lume. La acea vreme, băuturile spirtoase erau mai degrabă aspre la gust, fără prea multe arome. Visul lui Spyros era să găsească o cale prin care să surprindă aromele unice ale pământului său natal și să le facă să dăinuie o eternitate printr-un gust excepțional. O băutură spirtoasă fină și intensă, care să te poarte într-o călătorie senzorială. Urmându-și chemarea, străbate Grecia de la un capăt la altul pentru a explora și a selecta cele mai fine ingrediente: vinuri Muscat din Insula Samos, distilate de vin învechite, plante mediteraneene.

În 1888, a creat METAXA, the Original Greek Spirit – băutura autentică a Greciei. 130 de ani mai târziu, secretele METAXA au fost transmise talentatului Maestru Metaxa, Constantinos Raptis.

MAESTRUL METAXA: PĂSTRAREA MOȘTENIRII CASEI

Din 1888, măiestria și secretele METAXA au fost încredințate pe rând câte unui singur creator talentat. Acești câțiva aleși, Maeștrii Metaxa, au fost oameni cu un talent excepțional, apărători ai secretelor Casei. Misiunea lor a fost păstreze măiestria METAXA și moștenirea lui Spyros de-a lungul anilor. În cinstea celei de-a 130-a aniversări, Maestrul Metaxa dezvăluie unul dintre cele mai bine păzite secrete ale Casei…“Am decis să lansez 130 de decantoare prețioase din legendarul butoi AEN Cask No 2 – Despina, sărbătorind astfel 130 de ani de existență a Casei și omagiind o moștenire unică pe care generațiile viitoare o vor păstra, o vor respecta și de care se vor bucura.”

Constantinos Raptis, Metaxa Master

UN ELIXIR NEMURITOR

Cele mai prețioase amestecuri METAXA au fost selectate de către Maeștrii Metaxa și păstrate de lungul timpului în pivnițele Casei în cateva butoaie de stejar speciale, aduse din prima distilerie înființată în Piraeus. Aceste butoaie mult prețuite, cunoscute drept „The Family of Original Casks” fac parte din moștenirea Casei. Butoiul cu numarul 2, denumit AEN Cask No 2 – Despina conține amestecuri rare pe care Natura le-a oferit, Omul le-a selectat, iar Timpul le-a perfecționat. La fel ca și cei patru Maeștri Metaxa de dinaintea sa, Constantinos Raptis a păstrat de a lungul timpului în butoiul AEN Cask No 2 – Despina câteva amestecuri excepționale, adăugând unele noi, prețioase, rafinând astfel și dezvoltând băutura spirtoasă fină.

Aceste amestecuri rare, comori ale unor generații întregi de Maeștri Metaxa, au creat băutura ce astăzi este dezvăluită drept AEN Cask No 2 – Despina, denumită astfel după soția lui Spyros Metaxa. Note de trufe, flori sălbatice, de condimente și de trabuc fin pot fi savurate în această minunată mărturie a măiestriei METAXA: o băutură spirtoasă complexă, pur și simplu excepțională.

AEN Cask No 2 – Despina este o călătorie prin intermediul simțurilor tale care va fi ținută minte pentru veșnicie.

UN OMAGIU ADUS DESPINEI, UN SUFLET ÎNFLĂCĂRAT

Una dintre primele femei antreprenor din Grecia, Despina Metaxa a fost de asemenea cunoscută pentru carisma ei și pentru devotamentul față de familie.

În 1909, dupa moartea mult iubitul ei soț Spyros, Despina s-a hotărât să-i continue munca, ghidată de pasiunea pe care o aveau în comun. Într-un moment în care această decizie nu era ușor de luat, ea a preluat conducerea Casei și a continuat drumul spre excelență, alături de copiii lor. Mai presus de toate, dorința Despinei a fost de a păstra tradiția familiei și de a se asigura de implicarea fiilor ei în viitorul Casei. Datorită inteligenței remarcabile în afaceri, Despina a devenit una dintre primele femei din Grecia acceptate ca membru în Camera de Comerț din Piraeus.

AEN CASK NO 2 – DESPINA, O OPERĂ DE ARTĂ

Acest prețios elixir este prezentat într-un decantor elegant de cristal, executat manual, marca Crystal de Sèvres. Inspirat din simbolul infinitului, dopul din cristal care încoronează sticla, asemeni unei bijuterii, devine un obiect de colecție în sine. Fiecare dintre cele 130 de decantoare poartă un număr de serie unic.

TAEN Cask no. 2 – Despina reprezintă o ofertă exclusivistă pentru colecționari și pasionați de băuturi spirtoase rare.

CULOARE – Mahon închis.

AROME – Note delicate de fructe uscate și scorțișoară, trufe și mocha, urmate de nucă și miere din flori sălbatice. La final sunt dezvăluite note de trabuc fin.

GUST – Senzație unică pe cerul gurii. Predomină arome de condimente dulci, acompaniate de fructe uscate precum prunele și stafidele, cu note plăcute de sirop fin de struguri și arome subtile de stejar.

FINAL – Remarcabil, persistent, cu arome sățioase dulci și condimentate.

Comments are closed