Creare magazin online

Cat este important sa faci un consult ginecologic anual?

Desi pentru majoritatea femeilor un consult ginecologic reprezinta un moment mai mult sau mai putin stanjenitor in care stima de sine poate cobori pana la cote alarmante in mintea pacientelor. Acest tip de investigatie trebuie efectuat cu strictete la anumite intervale de timp.

Exista si situatii in care pacientele din frica de a nu afla ca sufera de vreo afectiune ce este greu tratabila sau chiar incurabila evita sa apeleze la medicul specialist si sa efectueze o serie de analize ginecologice in cadrul unui consult.
Odata cu aparitia simptomelor nevoia se acutizeaza si astfel de investigatii devin tot mai necesare. Acest lucru se amplifica in momentul in care se constata ca simptomatologia se agraveaza sau chiar se asociaza cu alte forme de manifestare.

consult ginecologic

Ce se pretrece in cadrul unui consult ginecologic?

Un consult ginecologic depinde de la caz la caz. Nu toate decurg in acelasi mod, acest lucru fiind influentat si de problemele cu care se confrunta pacienta.

Spre exemplu, poate ca a trecut mai bine de un an de cand ti-ai facut un test Papanicolau. In acest caz medicul specialist iti va indica, mai mult ca sigur, sa iti refaci acest test. Sau in unele cazuri, daca una dintre primele consultatii la care o fata merge, atunci medicul specialist va fi cel care ii va oferi fetei anumite sfaturi. Pentru ca aceasta sa se protejeze de bolile cu transmitere sexuala si nu numai. Sunt mai multi factori pe care sa ii iei in considerare. Dar indiferent ce s-ar intampla, acest consult ar trebui sa fie efectuat obligatoriu anual.

Cele 4 etape care au loc

  • Examenul vaginal in cadrul caruia se verifica aspectul vaginului si cel al colului uterin. Deseori, in aceasta a doua etapa, medicul poate preleva anumite teste de laborator (test Papanicolau) si/sau poate efectua o colposcopie in functie de nevoi;
  • Tactul vaginal bimanual, aici medicul specialist introduce doua degete in vagin, iar cu cealalta mana va palpa bland abdomenul inferior pentru a putea obtine informatii despre situatia organelor genitale interne, precum uter, ovare, trompe uterine;
  • Testele de laborator care se vor efectua in functie de afectiunea pe care o ai. Medicul poate indica ca este nevoie de anumite de probe de sange sau urina, care vor fi prelucrate in laborator. Aceste analize vor oferi indicii importante despre starea ta de sanatate generala;
  • Testele imagistice care se pot face in cadrul unui consult ginecologic despre care poti afla inofrmatii aici: https://clinicaromgermed.ro/servicii/ginecologie/ si pe care medicul le va solicita daca este cazul sunt urmatoarele: ecografie, tomografie computerizata, radiografie, teste ce permit vizualizarea corpului tau fara a fi nevoie de vreo operatie.

Comments are closed