Creare magazin online

Ce ar trebui sa stim despre o teava patrata?

Teava patrata este un material de constructii ce a inceput sa dobandeasca popularitate si succes in randul tuturor sectoarelor de consumatori, adica de la cei fara experienta la maestrii in constructii, prin prisma calitatilor si proprietatilor de care aceasta da dovada.

Uneori produsul metalurgic este confundat si cu denumirea de profil patrat. Aceasta „porecla” provine din forma pe care acest material o are daca il privim din profil.

Materialul principal din care teava patrata este fabricata este otelul. Acest lucru este de fapt si unul din elementele principale care ii ofera produsului finit o serie de caracteristici care se materializeaza in beneficii si avantaje pentru cei ce il aleg pentru proiecte.

teava patrata

Cinci sunt cele mai apreciate aspecte atunci cand vorbim de teava patrata

In ceea ce priveste constructorii cu mai mult experienta, ei aleg produsele in functie de anumite aspecte care variaza de la un proiect la altul. In acest sens, expertii in constructii se orienteza catre teava patrata pentru mai multe avantaje printre care:

  • Permisivitatea in ceea ce priveste taierea sau sudarea (pentru o mai buna exactitate si pentru a facilita implementarea);
  • Dificultate de manevrabilitate mica (cauzata de faptul ca materialul este gol pe interior);
  • Rezistenta foarte buna la factori ce ar putea deforma produsul (fatorita faptului ca otelul este materia prima dinc are se fabrica);
  • Durata de viata indelungata (unii experti spun ca un astfel de produs poate rezista in conditii normale pana la 25 de ani fara a avea probleme majore).

Cam care ar fi locurile unde se foloseste teava patrata?

Prin prisma multitudinilor de caracteristici, teava patrata reuseste sa se califice drept solutie viabila in cel putin tot atatea domenii si zone de activitate. De la domeniul constructiilor si improviazatiilor mici din gospodarie pana la industriile constructoare masive civile sau industriale, acest material de constructii este bine vazut in ochii celui ce coordoneaza activitatea.

Mai concret, cele mai comune lucruri care au la baza acest material metalurgic fabricat din otel sunt schelele metalice, scheletele de rezistenta pentru hale de deopzitare sau pentru hale industriale dar si pentru alte tipuri de proiecte care necesita un material metalic care exceleaza la rezistenta si eficienta.

Despre teava patrata in mediul gospodaresc

In ceea ce priveste mediul gospodaresc, traditional si uzual, cele mai comune intrebuintari pot fi ramele pentru portile de acces, suporti de depozitare cu rafturi sau chiar stalpi de rezistenta pentru garduri. Toate aceste lucruri sunt posibile deoarece teava patrata este un materiale ce ofera rezistenta si viata lunga oricarui proiect in care este implementat.

Comments are closed