Creare magazin online

Ce atitudinea adoptam dupa ce am fost concediati?

Poate ca ne aflam in situatia in care am fost concediati cu un intreg departament sau doar noi, insa trebuie sa stim cum sa reactionam in astfel de situatii, indiferent de circumstantele in care ne aflam. Deseori, asociem concedierea ca o respingere a tuturor eforturilor depuse, mai ales daca au existat situatii in care ne-am sacrificat viata personala pentru munca. Nu trebuie sa lasam ca sentimentele negative sa puna stapanire pe noi. Respectul fata de fostul angajator, o atitudine profesionista este cea mai buna alegere.

Pierderea locului de munca poate fi traumatizant. Insa, cu toate acestea, incercarea de a tine acest lucru secret fata de familie sau prieteni, poate accentua sentimentul de frustrare. Trebuie sa privim lucrurile cu optimism, sa apelam la toate cunostintele pentru a gasi un nou job in cadrul caruia ne putem dezvolta, mai ales ca oportunitatile se afla la tot pasul.

Nevoia de a explica celorlalti ce s-a intamplat, sentimentul de vinovatie trebuie sa fie inlaturat pentru a ne putea concentra pe o noua cariera. Aceasta perioada de pauza vine de multe ori ca o relaxare, un timp suficient pentru a analiza lucrurile si pentru a lua cele mai bune decizii. Analizarea proiectelor, sarcinilor sau domeniilor care ne pasioneaza va usura aceasta alegere pe viitor.

Feedback-ul pozitiv din partea apropiatilor, timpul petrecut cu familia, sfatuirea si cautarea de informatii despre lucrurile de care avem nevoie inainte de a ne angaja la o alta firma, vor fi un real ajutor pentru a ne crea o viziune mai buna asupra lucrurilor. Internetul ofera o serie intreaga de solutii pentru astfel de situatii. Fie ca vorbim despre inscrierea profilului si a experientei noastre pe o platforma business sau aplicarea CV-ului nostru la diverse job-uri, cu siguranta vom gasi ceea ce cautam.

Exista si situatii in care, persoanele concediate, in urma unei analize bine definite a aptitudinilor si experientei acumulate, au reusit sa-si deschida propriul business, avand un succes imediat. Bineinteles, acest lucru necesita si mai mult timp de gandire si implicare, pregatire si suport, atat financiar cat si psihologic. Crearea unei retele de cunostinte este o alta modalitate de a gasi mai rapid un loc de munca, asa ca implicarea in evenimente sociale business ne pt ajuta pe viitor, cand unul dintre managerii de la firmele respective vor avea o pozitie libera, cel mai probabil vor lua in considerare si experienta noastra.

Greselile cele mai frecvente facute de noi, ca fostii angajati fata de firma respectiva sunt impartasirea unor informatii nefavorabile, discutii constante cu cei care au colaborat la un moment dat cu compania ta, menite sa creeze o imagine neplacuta a modului de lucru al acestora. Inainte de a face aceste lucruri, poate ca o privire mai atenta asupra lucurilor ne vor ajuta sa nu transformam sentimentul de frustrare in ura si implicit sa denigram fostul loc de munca.

Comments are closed