Creare magazin online

Ce este corectorul si cum il folosim corect?

In machiaj este nevoie de un anumit produs cosmetic, menit sa mascheze oarecum imperfectiunile tenului si de asemenea este suficient de important in ritualul de aplicare al unui machiaj bine facut, fiind vorba bineinteles despre corectoare.Acesta este un produs de baza in machiaj, chiar daca este folosit in lipsa fondului de ten, datorita incredibilelor lui proprietati de retusare.

Cel mai bun lucru legat de acest produs este ca reuseste sa ascunda foarte bine impefectiunile tenului, precum petele, cosurile sau cearcanele, reusind de asemenea sa uniformizeze locul respectiv fara a fi diferente de nuanta, dar bineinteles, acest lucru se intampla doar daca stii care este modul corect de aplicare. Daca nu vei reusi sa folosesti in mod corect un corector, vei ajunge in situatia de a accentua si mai mult toate acele imperfectiuni.

Corector lichid

Care este paleta cromatica in care vei gasi corectorul?

Corectorul se gaseste pe piata intr-o gama variata de culori si se poate aplica impreuna cu fondul de ten, dar numai pe zonele cu probleme si numai dupa ce a fost aplicat fondul de ten.

La fel ca si in cazul fondului de ten, al pudrei sau al fardului de obraz, si corectorul trebuie ales in functie de nuanta tenului tau. Acestea sunt disponibile in nuante care fie ofera un look natural pielii, fie se afla in contrast cu nuanta anumitor pete, pentru a le putea ascunde cat mai bine.

Urmatoarele variante de corectoare sunt disponibile:
– Corectorul alb, este folosit in special pentru mascarea cearcanelor
– Corectorul galben, este folosit pentru a uniformiza tenul si este folosit in special in zonele care necesita o echilibrare.
– Corectorul roz, are capacitatea de a masca zonele albastre-negre si violet de pe fata, si aici este vorba despre vanatai sau cearcane.
– Corectoarele verde si albastru, sunt folosite pentru ascunderea cosurilor sau a vaselor de sange pronuntate si sunt folosite impreuna cu un corector in culoarea pielii
– Corectoarele in nuantele pielii, se folosesc pentru mascarea imperfectiunilor pielii.

Care este modul de aplicare al corectorului?

Corectorul se foloseste de obicei dupa aplicarea fondului de ten, atunci cand este vorba despre unul lichid sau solid, insa daca se foloseste o pudra compacta, este potrivit sa aplici pentru prima oara corectorul.

Pentru a-l aplica pe piele, poti sa folosesti pensula incorporata sau poti folosi degetul, pentru a reusi sa il aplici pe zonele ce le vrei mascate. Acesta trebuie aplicat in cantitati foarte mici, tinand cont de faptul ca este destinat mascarii unor mici imperfectiuni ale tenului.

Pentru o uniformizare a corectorului este necesara folosirea unui buretel sau poti face asta chiar si cu degetul, iar pentru a-l fixa, la fel ca si in cazul fondului de ten, este necesara aplicarea unei pudre, ceea ce ofera tenului un aspect mult mai natural.

Daca vrei sa folosesti corectorul pentru a ascunde cearcanele, acesta trebuie aplicat doar pe cearcane, si cu cat cearcanele sunt mai inchise, cu atat trebuie sa fie mai inchisa si nuanta corectorului.

Comments are closed