Creare magazin online

Ce este creatia grafica si ce nu stiai despre aceasta?

Un domeniu artistic in care designerii prezinta un context informational sub forma artistica, folosind elemente de tipografie, fotografie si ilustratie in desenele lor reprezinta o creatie grafica

Design-ul grafic este o parte importanta a societatii, iar evidente despre acesta intalnim in istorie. Multe monumente si constructii arhitecturale superbe au dovedit ca oamenii au capacitati vizuale exceptionale. Influentarea oamenilor cu ajutorul vizualului ajuta la obtinerea unui avantaj mai mare pentru oricine. 

O singura creatie grafica poate exprima un continut in valoare de 1000 de cuvinte. Aceasta eficienta a design-ului grafic a facut din aceasta una dintre cele mai populare metode pe care companiile au adoptat-o in strategia lor. Exista o importanta imensa a creatiei grafice personalizate in cresterea afacerilor, mai ales de cand majoritatea companiilor sunt prezente in mediul online. Continutul creat online cuprinde, de obicei, text, imagini si videoclipuri, uneori un amestec al tuturor acestora. 

Ce este creatia grafica? 

Creatia grafica este un proces de comunicare vizuala cu publicul tau. In acest proces, un designer foloseste diferite elemente ale proiectarii, precum tipografia, culoarea, ilustratia si fotografia, pentru a exprima un anumit concept. 

Folosind design-ul grafic poti imbunatativizibilitatea continutului. Creatia grafica are o aplicatie mare in viata de zi cu zi, dar si pentru procesele de afaceri. 

partea de creatie grafica

Fapte interesante despre creatia grafica 

1. Istoricul logo-ului 

  Design-ul grafic si logo-ul pot fi datate incepand cu secolul al XIII-lea, iar meritul apartine egiptenilor. Acestia foloseau imagini si simboluri pentru a exprima ceea ce vor sa spuna. Unele dintre simboluri sunt utilizate pentru a exprima zeii in imagini, acesta fiind conceptul de baza al unui logo. 

2. Nu trebuie sa fii calificat pentru a fi designer grafic 

  Daca vrei sa incepi o cariera pe partea de creatie grafica nu trebuie neaparat sa mergi la facultate pentru a te califica in meseria asta. Trebuie doar sa ai un portofoliu bun si abilitati de proiectare. Poti deprinde anumite abilitati folosind programme speciale pentru creatia grafica. 

3. Termenul ‘’design grafic’’ a fost creat de William Addison Dwiggins in 1922 

  William Addison a mentionat pentru prima oara termenul de design grafic in publicatia propria, in anul 1922 

4. Design-ul grafic este cel mai bun element de marketing 

  Creatia grafica este esentiala pentru cresterea afacerii tale, fiind unul dintre cele mai bune elemente de marketing.  Orice companie ar trebui sa inteleaga ca design-ul grafic personalizat va conduce la cresterea si succesul afacerii. 

5. Cea mai buna oportunitate pentru freelancing 

   Poti obtine multe oportunitati de freelancing pentru furnizarea de servicii de design grafic. 

6. Declaratia de independenta a SUA a fost tiparita folosind fontul Carlson 

   Iar asta se intampla deoarece era singurul font disponibil la acea vreme. Asadar, majoritatea cartilor publicate din acea perioada au folosit aceeasi tipografie. 

7. Photoshop este cea mai populara platforma de design grafic, lansata in februarie 1987 

  Unul dintre cele mai populare programe software de design grafic a fost lansat in februarie 1987, de catre Thomas si John Knoll. De atunci insa, a evoluat in numeroase versiuni si a devenit un standard al industriei. 

Comments are closed