Creare magazin online

Ce este self service si cum va poate ajuta?

Indiferent de afacerea in care va aflati, va doriti ca sa aveti clienti mai priceputi si mai potriviti sa gaseasca raspunsurile la intrebari singuri decat sa astepte un agent de servicii care sa-i ajute. Clientii adora distributia self service, iar intreprinderile care  imbratiseaza distributia self service o iubesc, de asemenea. 

Self service inseamna a oferi clientilor si angajatilor instrumente si informatii, astfel incat sa poata gasi raspunsuri la intrebarile lor si sa aiba o experienta mai buna cu un produs sau serviciu. De exemplu, un producator de biciclete ar putea posta intrebari adresate frecvent clientilor (intrebari frecvente), articole de cunostinte si videoclipuri legate de alegerea, reglarea si intretinerea bicicletei. Self service-ul poate fi, de asemenea, orientat catre angajati.

Aceeasi companie de biciclete ar putea oferi, de asemenea, un portal intern, auto-servit doar pentru angajati, cu informatii despre politicile de HR cele mai bune practici pentru marketing, vanzari si servicii; si eventual documente de instruire legate de IT. 

Termenul „autoservire” isi are originea in comertul cu amanuntul. In 1917, un barbat pe nume Clarence Saunders a primit un brevet american pentru un „magazin cu self service”. In loc sa intocmeasca o lista de bunur si sa o prezinte unui fuctionar, clientii din magazinul Saunders s-au plimbat prin magazin, au colectat articolele pe care doreau sa le cumpere si le-au prezentat unui casier inainte de a pleca. La vremea respectiva, a fost un concept cu totul nou, pe care Saunders l-a licentiat in magazinele alimentare independente.

Aparitia self service digital

Deoarece comertul electronic si comunicatiile online au devenit o parte majora a experientei de vanzare cu amanuntul, self service a devenit o componenta cheie a asistentei pentru clienti. Cercetarile arata ca 90% dintre consumatori se asteapta acum ca o marca sau organizatie sa ofere un portal de asistenta pentru distributie self service. Dar nu este vorba doar de asteptari care conduc la boom-ul self-service; clientilor le place sa se ajute. Aproximativ trei sferturi dintre consumatori doresc posibilitatea de a rezolva singuri problemele legate de distributie, produse sau servicii. Astfel, self service digital se dovedeste un mod rentabil de a oferi asistenta pentru clienti mai rapid, mai ieftin. 

Ce este autoservirea clientilor?

Portalurile de autoservire ale clientilor sunt concepute pentru a ajuta consumatorii sa solicite servicii, sa gaseasca informatii si sa rezolve probleme legate de produsele sau serviciile unei companii. Software-ul portalului clientilor combina adesea bazele de cunostinte care pot fi cautate de utilizator cu functionalitatea administrativa de baza.

Concluzie

Self service poate fi o modalitate excelenta de a oferi servicii mai rapide si mai bune, reducand in acelasi timp costurile. Combinarea instrumentelor administrative prietenoase cu informatiile importante despre produsele si serviciile companiei va permite sa oferiti suport digital 24/7, fara a fi nevoie sa angajati agenti de servicii suplimentare. Un portal de self service permite utilizatorilor dvs. – fie ei clienti sau angajati – sa obtina ajutor in termeni proprii de la majoritatea oricaror dispozitive digitale si poate ridica profilul online al marcii dvs. in acest proces.

Comments are closed