Creare magazin online

Ce intrebari sa iti pui cand alegi o Agentie Optimizare SEO?

Orice business de succes din online are in spate o agentie optimizare SEO. Este un lucru binecunoscut, mai bine spus este „reteta” succesului in spatiul digital. O agentie SEO profesionista dispune de strategii si instrumente de promovare seo cu ajutorul carora o afacere poate creste sanatos, organic, sigur.

Agentia SEO poate fi de sine statatoare sau poate fi un departament intr-o agentie digitala de marketing care, pe langa servicii de optimizare SEO, poate oferi o gama larga de servicii precum: web design, content marketing (redactare articole), social media marketing, email marketing sau campanii PPC. Cu alte cuvinte, un mix de marketing care poate fi aplicat cu succes intr-o afacere online. Aceste agentii marketing online dispun de oameni pregatiti in fiecare dintre aceste servicii, gata sa-ti vina in ajutor oricand.

Exista agentii de online marketing care inglobeaza toate aceste servicii. Insa, in egala masura, o agentie digitala poate oferi doar o parte din serviciile care se regasesc in mixul de marketing.

In acest caz, succesul afacerii tale depinde de modul in care intelegi nevoile acesteia si publicul vizat, daca afacerea ta are nevoie doar de servicii SEO sau si de celelalte servicii marketing online. Intotdeauna trebuie sa alegi ce e cel mai bun pentru business-ul tau. Drept urmare, trebuie sa ai in vedere o serie de intrebari la care agentia aleasa de tine trebuie sa raspunda.

Primul pas este sa localizezi agentia SEO potrivita pentru tine. Este simplu, dai un search pe Google pe diferite cuvinte cheie precum „optimizare seo site„/”optimizare site seo„, „optimizare seo bucuresti” sau „servicii seo bucuresti” (daca vrei sa te asociezi cu o agentie din Capitala).

Urmatorul pas este sa intocmesi o lista cu agentiile care apar in rezultatele din Google si sa stabilesti intrebarile la care acestea trebuie sa raspunda. Printre acestea este indicat sa se regaseasca informatii legate de preturi optimizare seo (oferta seo), ce instrumente SEO folosesc agentiile sau daca serviciile de SEO oferite vin la pachet cu servicii de creare de continut (redactare articole online, advertoriale, copywriting), pentru ca o optimizare SEO profesionista nu poate fi realizata fara continut.

Ce puncte ar trebui sa atinga intrebarile stabilite de tine? Noi am realizat o serie de intrebari la care ar trebui sa raspunda o agentie specializata in marketing-ul digital si SEO.

Ce intrebari trebuie sa iti pui atunci cand alegi o agentie optimizare seo:

  1. Dispune agentia de specialist SEO cu experienta?

Orice agentie de optimizare SEO trebuie sa dispuna de cel putin un specialist in Search Engine Optimization. In acest caz poti spune ca agentie nu poate exista fara un specialist. Exista cazuri insa cand agentia este la inceput iar oamenii care activeaza in cadrul acesteia nu dispun de experienta foarte mare. Astfel, procentul in care acesta poate garanta succesul unei campanii SEO pentru afacerea ta este scazut.

Cum iti dau seama daca agentia dispune de specialist SEO cu experienta? Raspunsul, in urmatoarea intrebare.

  1. Care e abordarea agentiei in alegerea cuvintelor cheie potrivite pentru afacerea ta?

Un SEO specialist va incepe intotdeauna cu un plan pe care sa se sprijine strategia de cuvinte cheie cea mai potrivita pentru o optimizare SEO pe site de calitate. Planul trebuie sa fie stabilit intotdeauna in functie de nisa afacerii tale si a situatiei in care se afla.

Cum stabileste o agentie SEO situatia in care se afla website-ul tau? Raspunsul, in urmatoarea intrebare.

  1. Ce trebuie sa contina pachetul de servicii SEO oferit de o agentie SEO?

In functie de natura afacerii tale online si a situatiei in care se afla aceasta, in mixul de servicii SEO ar trebui sa regasesti analiza designului si a performantelor site-ului, a retelei de linkuri interne si din externe, a continutului de pe site si a profilului de backlinkuri.

  1. Dispune agentia vizata de tine de intreg pachetul „optimizare SEO + content marketing„?

Dupa cum am mai spus, cele doua servicii nu pot exista unul fara celalalt. De ce? Pentru ca nu poti realiza o campanie SEO fara continut. In egala masura, nu poti realiza o campanie de promovare site prin content marketing fara servicii optimizare seo.

Prin urmare, tine minte! „redactare articole + SEO = articole SEO„. Continutul este vehicului cu ajutorul caruia se realizeaza o campanie de optimizare SEO.

  1. Ce strategie SEO On Page si SEO Off Page va utiliza agentia?

Cele doua directii, impreuna, definesc ceea ce este SEO. Fie ca vorbim de optimizare SEO On Page (pe site) sau optimizare SEO Off Page (backlinkuri), o strategie SEO trebuie sa plece intotdeauna de la un audit, care va determina concret pasii care trebuie facuti pentru optimizarea site-ului tau.

Dupa realizarea acestui audit SEO, agentia iti va comunica ce puncte slabe si ce puncte forte are website-ul tau si tehnicile cu ajutorul carora se va realiza strategia de promovare online a platformei si de optimizare SEO, pentru ca, in final, afacerea ta online sa se plaseze si sa se mentina pe un loc superior in prima pagina din Google.

promovarea online in Social Media si SEO

Agentia digitala re7consulting ofera servicii de marketing online adaptate pentru nisa afacerii tale. Dispunem de o experienta vasta pe piata din Germania si pe cea din Romania.

Servicii de marketing online oferite de agentia re7consulting Romania: optimizare SEO, content marketing, social media marketing, email marketing, campanii PPC (Google Adwords si Facebook Ads).

Comments are closed