Creare magazin online

Ce piese de ATV schimbam primavara?

Iata ca a venit primvara si suntem gata sa ne scoatem bijuteriile la plimbare si sa ne bucuram de acea libertate si de acele senzatii pe care le poti avea doar pe o motocicleta sau cu un ATV. Pasionatii de aer liber si de motoare stiu ce spun, iar daca aceste randuri sunt citite de tine, cel mai probabil deja esti pasionat de motoare. Indiferent daca ai deja un ATV sau intentionezi sa cumperi unul in viitorul apropiat, acest articol este pentru tine.

Doar ca, motocicletele si ATV-urile sunt de obicei tinute in sezonul rece in garaj, la caldura, departe de iarna necrutatoare pentru bijuteriile noastre. Doar ca atunci cand suntem gata sa le scoatem la actiune trebuie sa facem obligatoriu revizia acestora. Intram pe un magazine online de piese de ATV si ne achizitionam piese.

Dar care sunt acele piese de ATV la care trebuie sa fim cei mai atenti atunci cand pregatim revizia de primavara?

Anvelopele sunt primul lucru la care trebuie sa te uiti atunci cand faci revizia si pregatirea de primavara. Chiar daca nu sunt piese de ATV in sensul clasic, anvelopele reprezinta contactul tau cu pamantul. Anvelopele influenteaza cel mai mult performantele unui ATV, in sens pozitiv sau negativ. Chit ca vorbim de anvelope pentru teren accidentat sau pentru sosea, este obligatoriu sa verificam starea anvelopelor. Iar daca anvelopele prezinta uzura sau au mai mult de 3 ani vechime, recomandarea noastra sincera este sa schimbi anvelopele.

Uleiul de motor trebuie pus obligatoriu pe lista de piese de ATV care trebuiesc schimbate odata cu venirea sezonului cald. Din fericire, la ATV-uri se foloseste ulei pentru motoare in 4 timpi, exact ca la o masina normala. Despre marca de ulei folosita cel mai bine intrebi pentru modelul tau specific de ATV, tot ce pot sa iti spun este ca norma de ulei folosita cel mai uzual este 10W40.

Am vorbit despre anvelope, am vorbit despre motor si acum trecem la celelalte piese de ATV absolut esentiale si anume sistemul de franare. Atat lichidul de franare cat si discurile si placutele trebuiesc inspectate si, daca e nevoie, schimbate. Lichidul de frana cel putin se recomanda a fi schimbat o data la 2 ani, ca sa poti frana in siguranta atunci cand simti ca parca mergi mult prea repede.

Tu, cum ti-ai pregatit ATV-ul pentru primavara? Care sunt acele piese de ATV care iti vor rejuvena bijuteria?

Comments are closed