Creare magazin online

Ce pietre pretioase se potrivesc mai bine pentru inelele de logodna?

Cristale-pretioase-semipretioase-pietreDaca tu crezi ca inelele de logodna trebuie sa contina intotdeauna diamante, gandeste-te din nou! Piata bijuteriilor este astazi in plina dezvoltare si ne ofera solutii nenumarate si o varietate de alternative pentru diamante atunci cand dorim sa cumparam inele de logodna.

Ia o pauza de la traditiile moderne si alege altceva decat un inel de logodna cu diamant.

Alternativele diamantelor:

Daca nu iti permiti un diamant adevarat sau daca, pur si simplu, iti doresti sa-ti surprinzi viitoarea sotie cu o bijuterie nonconformista, cu un aspect deosebit, poti gasi destul de usor pe piata inele de logodna care contin alte tipuri de pietre pretioase decat diamante.

Nu ar trebui, totusi, sa cumperi o imitatie de diamant, cum ar fi un moissanite sintetic. Acesta, desi ii poate pacali pe unii, pe partenera ta probabil nu o va impresiona si, mai mult, o va dezamagi faptul ca ai cerut-o in casatorie oferindu-i un inel cu piatra pretioasa falsa. Asadar, mai bine nu incerca. Astazi exista o multime de alternative romantice la preturi rezonabile pentru a crea acel moment special.

In primul rand, cel mai important lucru legat de un inel de logodna este simbolismul lui. Inelul in sine este menit sa simbolizeze ceva frumos, rar si pretios, cum ar fi dragostea dintre doua persoane care spera sa mearga pe acelasi drum intreaga viata. Inelul nu trebuie sa fie costisitor si, de asemenea, nu trebuie sa contina neaparat un diamant (arunca o privire asupra familiei regale britanice – Regina Mama, Regina Elisabeta, Printesa Anne si Printesa Diana au primit inele de logodna cu safire, iar printesa Sarah Ferguson a primit un inel de logodna cu rubin). Alegerea ta ar trebui sa fie chibzuita si grijulie, dar sa si includa simbolismul adecvat.

De exemplu, exista mai multe pietre pretioase colorate care au asocieri istorice cu dragostea.

Pietrele rosii simbolizeaza inima si, astfel, pasiunea si pofta de viata. Daca vrei sa cumperi un inel de logodna cu piatra pretioasa rosie, ai putea sa te gandesti la un rubin. Acelasi simbolism il au, de asemenea, granatul rosu, turmalina rosie si spinelul rosu. Toate acestea sunt pietre pretioase naturale si frumoase.

Putem gasi alegeri similare pentru culoarea verde (care simbolizeaza fidelitatea si continuitatea). In acest caz, poti cumpara inel de logodna cu smarald, cu granat verde sau cu turmelina verde. Pentru albastru (care simbolizeaza spiritualitatea si puritatea), poti alege cu succes safirul, spinelul albastru, turmelina albastra sau chiar lolitul.

Exista intotdeauna optiunea de a cumpara un inel de logodna cu trei pietre. De exemplu, poti alege un safir sau un smarald ca piatra pretioasa centrala si doua diamante mai mici de-o parte si de alta a pietrei centrale. Astfel, vei completa inelul de logodna cu simbolismul diamantului care, datorita duritatii sale de neegalat, este considerat indistructibil.

Comments are closed