Creare magazin online

Ce presupune mai exact inregistrarea unui nume de domeniu?

Afacerile online din ce in ce mai numeroase indica in esenta faptul ca Internetul reprezinta la ora actuala unul dintre mediile cu cel mai mare potential pentru comert. Intr-o era in care tehnologia se regaseste la tot pasul si unde mobilitatea a devenit un factor deosebit de important, era oarecum de asteptat ca numarul afacerilor online sa creasca exponential. Lansarea unui proiect online, precum este un magazin presupune desigur respectarea unor pasi, care mai de care mai importanti. Alegerea si inregistrarea unui nume de domeniu, a unui serviciu de web hosting, precum si a unei platforme ecommerce reprezinta de departe unul dintre pasii cu cea mai mare importanta in vederea lansarii unui proiect online.

Inregistrarea unui nume de domeniu este capitolul care adesea genereaza cele mai mari batai de cap avand in vedere ca viitorii administratori sunt pusi in situatia de a alege si a inregistra un nume de domeniu pentru viitorul magazin. Inregistrarea celui mai potrivit nume de domeniu pentru magazinul tau online este in esenta un proces si un lucru foarte simplu de realizat avand in vedere ca astfel de serviciu poate fi obtinut cu mare usurinta la ora actuala de la companii specializate in acest sens precum este si Gazduire.ro. Ce presupune insa, mai exact inregistrarea unui nume de domeniu?

Numele de domeniu, o identitate pentru magazinul tau online.

Importanta inregistrarii unui nume de domeniu este data intr-o prima etapa desigur de faptul ca fara existenta in prealabil a acestui serviciu, un site nu poate exista pe Internet, insa acesta reprezinta totodata si momentul in care un magazin online primeste o identitate. Numele de domeniu reprezinta adresa web pe care utilizatorii o introduc in bara de cautari a motoarelor de cautare si care ii va redirectiona pe acestia pe pagina principala a magazinului. Din acest punct de vedere, numele de domeniu ales ar trebui sa fie cat mai usor de tinut minte.

Alegerea unei extensii potrivite.

Alegerea unei extensii potrivite reprezinta de asemenea un aspect important din intregul proces de inregistrare al unui nume de domeniu. Aceste extensii se regasesc la sfarsitul oricarui nume de domeniu si reprezinta in esenta o localizare geografica a site-ului. In genere, este recomandat sa se opteze pentru extensia .ro sau pentru alte extensii precum .biz in conditiile in care produsele comercializate sunt destinate exclusiv cetatenilor Romaniei si pentru extensii precum .com in situatia in care produsele si serviciile comercializate sunt destinate si populatiei din spatiul international.

Cum se poate inregistra un nume de domeniu?

Procesul de inregistrare al unui nume de domeniu este unul foarte simplu, mai ales in situatia in care stiti cu exactitate care este numele de domeniu cel mai potrivit pentru afacerea pe care o administrati si extensia cea mai potrivita. La ora actuala exista numeroase companii care ofera webmasterilor posibilitatea de a inregistra un nume de domeniu online, astfel ca nu mai este necesra sa va deplasati pana la un sediu fizic pentru a pune toate lucrurile la punct. Mai mult decat atat, serviciile de inregistrare domenii sunt astazi destul de accesibile, astfel ca nu este necesar sa va constrangeti financiar in niciun fel.

Comments are closed