Creare magazin online

Ce reprezinta produsele Horeca in lume?

Termenul Horeca este utilizat pe scara larga pentru a defini un grup cuprinzator de zone comerciale si de productie care include activitati economice legate de ospitalitate si catering. Ca furnizor principal si distribuitor de produse alimentare, Agro Montana ofera o gama larga de produse HoReCa si ingrediente alimentare premium. 

Hoteluri, statiuni, pub-uri, brutarii, restaurante, dar si companii de distributie a alimentelor si de amenajare a bucatariilor fac parte din sectorul macrocomenziilor Horeca, cu un volum de afaceri de peste 50 de miliarde de euro si care numara peste 400.000 de companii.

Produse HoReCa

Ce inseamna Horeca?

Termenul Horeca, sau mai bine Ho.Re.Ca., este acronimul hotelului, restaurantului si cafenelei (definitie inlocuita de cuvantul „Catering” in alte multe interpretari) si, asa cum era anticipat, include industria hoteliera si toate aceste activitati in care sunt implicate alimente, bauturi si turism.

Sectorul Horeca nu ar trebui sa fie confundat cu comertul cu amanuntul la scara larga, care in schimb se ocupa de comertul cu alimente si bauturi si nu cu serviciul lor.

Horeca in lume

Sectorul Horeca depaseste cu mult barierele nationale si implica jucatori din intreaga lume, mai ales in ultimii ani in care turismul international se dezvolta si oamenii calatoresc din ce in ce mai mult pentru afaceri si placere, toate acestea fiind din ce in ce mai frecvente.

Turism

Horeca, strans asociata cu turismul, are o crestere care in ultimii ani a fost incredibila. Datele pentru anul 2018, raportate de Organizatia Mondiala a Turismului Organizatiei Natiunilor Unite, sunt 1,4 miliarde de sosiri globale la nivel mondial, o cifra globala care demonstreaza cresterea necontestata a fluxurilor turistice globale.

Hoteluri, restaurante, pub-uri si toate celelalte spatii de cazare reprezinta o sursa imensa de oportunitati si de crestere.

Restaurante si Catering

Sectorul restaurantelor este, cu siguranta, sectorul principal Horeca, datorita rolului predominant pe care il joaca alegerile cu privire la produsele alimentare in intreaga lume si nu numai in Romania. 

Horeca, o piata in curs de dezvoltare

Dragostea pentru traditii si pasiunea pentru mancare si convietuire sunt toate valori care apartin culturii romanesti si care, pe de o parte, confera sectorului Horeca multe succese, iar pe de alta parte, ii permit sa accepte tendintele viitoare, fara teama. Iata cateva tendinte de urmarit in urmatorii ani:

  • Din ce in ce mai multi consumatori nu cauta doar produse bune sau experiente pozitive, ci cauta si povesti. Toate aceste povesti spun despre mancarurile traditionale, preparate sau locatii precise, de aceea povestea devine cea mai buna cale de a comunica cu oamenii.
  • Tehnologia este binevenita, dar fara a elimina complet contactul uman care este inca un element fundamental al oricarei experiente culinare sau turistice. Acest element este, de asemenea, legat de dorinta de a cauta mereu alimente si servicii care produc emotii, datorita retelelor sociale care, prin urmare, pot uimi si atrage atentia.
  • Un alt concept care nu mai poate fi ignorat este cel al sustenabilitatii, inclusiv cel al produselor alimentare Horeca, asa ca trebuie sa ne pregatim pentru proiectele anti-deseuri, sa vedem din ce in ce mai putin din plastic.

Comments are closed