Creare magazin online

Ce trebuie sa faceti in cazul in care interdictia laptop-urilor se globalizeaza?

Un job remote pare sa devina tot mai complicat, mai scump si mai riscant pentru cei ce opteaza pentru aceasta solutie si trebuie sa isi poarte laptop-ul peste tot in lume. In lumina evenimentelor nefaste ce au prejudiciat multe vieti omenesti, se pare ca oficialitatile au hotarat ca laptop-urile sa fie interzise in anumite state, in vederea acutizarii sigurantei.

Insa nu toti utilizatorii de laptop au privit cu ochi buni aceasta decizie. In medie, 2 din 5 calatori poarta cu ei un laptop la imbarcarea in avion, astfel ca extinderea unei interdictii care este deja in vigoare devine ingrijoratoare pentru utilizatorii actuali de internet si tehnologie.

Daca va aflati printre cei care calatoresc cu un laptop, tableta sau aparat de fotografiat digital, pregatiti-va pentru o interdictie de proportii, ce poate avea consecinte financiare.

Deci, ce ar trebui sa faceti in cazul unei interdictii a sistemelor electronice? Expertii in securitate sustin ca aceasta masura este partial fondata, insa ca efectele se abat asupra prea multor oameni care nu au nicio legatura cu intentiile ilicite ale altora.

Sa incepem, in primul rand, cu presupunerea ca guvernul nu va impune o interdictie absoluta a laptopurilor si a obiectelor electronice de mari dimensiuni pe toate cursele de zbor catre si dinspre statele mai mari. Atata timp cat obiectele electronice pot fi inca stocate in bagajele verificate, prioritatea va fi descurajarea manipularii si atenuarea riscurilor asociate cu furtul.

Pentru persoanele care transporta informatii sensibile – de afaceri sau personale, este pur si simplu vitala pastrarea device-urilor in proximitatea locurilor de zbor. Multi oameni de afaceri, jurnalistii care se confrunta cu probleme de securitate si activistii politici, printre altii, nu isi lasa dispozitivele la voia intamplarii aruncate prin bagaje.

Cu toate acestea, multi dintre noi lasa date personale in indemana tertilor considerati de incredere. Asta inseamna ca putem calatori cu cat mai putine date personale sau de afaceri posibil (de preferat, deloc) pe unitatea interna a laptopului. Pentru un boost de siguranta, insa, expertii in securitate va recomanda sa stocati in Cloud datele importante si, in cazul in care utilizati laptop-ul pe durata cursei, sa nu accesati aceste date vulnerabile.

O retea privata virtuala (VPN) este esentiala atunci cand utilizati Wi-Fi-ul sau chiar serviciile de internet ale hotelului sau gazdei la care sunteti cazati. Daca sunteti hotarat sa accesati aplicatii native (altele decat un browser) pe un PC pe care va trebui sa il puneti in bagajele verificate, exista modalitati de a face acest lucru relativ sigur. Una este sa folositi o unitate externa. Puteti sa „clonati” hard disk-ul de pe laptop pe o unitate externa pe care o purtati cu dumneavoastra in avion – acest lucru este mai usor cu un Mac decat cu Windows, ceea ce necesita destul de mult efort sa licentiati o copie noua – computerul de pe unitatea externa. Sau puteti purta cu dumneavoastra numai ceea ce va este cu adevarat necesar.

Cu ajutorul acestei platforme de stiri in tehnologie si IT va mentineti la curent cu noutatile.

Comments are closed