Creare magazin online

Ce trebuie sa stii inainte sa cumperi un apartament

Daca te-ai hotarat in sfarsit sa-ti cumperi primul tau apartament trebuie sa iti faci bine temele inainte si sa cercetezi piata pentru a putea stabili cat de mult esti dispus sa investesti si ce speri sa obtii din toata aceasta experienta. Mai jos vei gasi cateva sugestii de care sa tii cont inainte de achizitionare, pentru a investi cu atentie in viitorul tau si pentru a evita surprizele neplacute.

Decide unde vrei sa locuiesti. Indiferent de oras, gandeste-te ce zona se potriveste cel mai bine stilului tau de viata, cat de aproape vrei sa fii de locul de munca sau de scoala copiilor. Daca vrei sa ai spatii deschise in apropiere, cauta un cartier langa parc. Ia in calcul toti factorii importanti pentru tine si fa o lista a criteriilor pe care trebuie sa le indeplineasca noua locuinta.

Hotaraste asupra bugetului. Inainte sa demarezi cautarile, planuieste o intalnire cu un consilier bancar pentru a te pre-califica pentru un imprumut ipotecar. Asta presupune o simpla conversatie in care se calculeaza valoarea maxima a imprumutului, bazandu-se pe declaratiile despre venitul familiei tale si datoriile pe care le ai. Astfel vei avea o imagine destul de apropiata de apartamentul pe care ti-l poti permite. Apoi pune-ti intrebari in legatura cu stilul de viata pe care ti-l doresti pe viitor. Un apartament costisitor nu-ti va permite prea multe alte cheltuieli serioase.

Gaseste un agent imobiliar care sa te ajute. Un agent imobiliar cunoaste bine piata si poate folosi specificatiile tale pentru a restrage cautarile. Totodata, poate negocia pentru a obtine cea mai buna afacere posibila pe o proprietate si va finaliza documentele in vederea cumpararii. Alege un agent care sa te reprezinte ca cumparator.

Verifica cheltuielile ulterioare achizitionarii. Inainte sa achizitionezi, verifica care sunt cheltuielile de intretinere ale apartamentului. Uita-te pe listele de intretinere sa afli aproximativ cat se plateste in bloc pentru utilitatile unui apartament similar celui dorit de tine. Daca ai o masina, intreaba vanzatorul daca vei avea loc de parcare asigurat sau daca va trebui sa platesti suplimentar pentru aceasta. In cazul in care fostul proprietar nu a avut masina, fa o solicitare la primaria locala pentru repartizarea unui loc de parcare in apropiere de casa.

Daca esti interesat sa cumperi un apartament in Bucuresti, Top Home iti poate veni in ajutor. Dat fiind faptul ca pe piata exista numeroase oferte de apartamente noi Bucuresti, Top Home restrange cautarile si iti prezinta doar apartamentele care se incadreaza in specificatiile tale. Agentia iti poate da sfaturi foarte utile daca esti nehotarat si iti poate evidentia avantajele referitoare la o anumita oferta: raportul cost-suprafata, materialele de constructie, seriozitatea investitorului si a constructorului, costurile ulterioare achizitiei apartamentului etc.

Comments are closed