Creare magazin online

Cea mai mare captura de ceasuri false din 2018. Priveste ce vanzari realizau infractorii cu aceste replici!

Ofiterii de ordine din Dubai au efectuat in data de 4 aprilie 2018 o razie intr-o zona aflata in apropiere de Naif, avand in vizor mai multe apartamente suspecte in care se inregistrau activitati ilegale.

 

Nu mica le-a fost surpriza cand au descoperit in unul din aceste apartamente peste 50.000 de ceasuri false, ce imitau unele dintre cele mai scumpe branduri din lume. Ceasuri precum: Tissot, Hublot, ceasuri Fossil si o multime de alte branduri cunoscute au fost copiate fidel si plasate pe piata neagra prin intermediul acestei retele.

Conform proprietarului magazinului online unde se vindeau aceste ceasuri, ele ajungeau la o valoare estimata de 27 milioane dhrame. Asta insemna faptul ca, pe parcursul a doar cateva luni, acesta impreuna cu ceilalti suspecti ce au fost retinuti, reuseau sa vanda prin intermediul unui singur magazin online, ceasuri fake de o valoare ce depaseste 5 milioane de euro, conform Col. Salah Bu Osaiba, de la directia Anti-Frauda Economica din Dubai.

 

Cea mai mare captura din 2018

Departamentul de politie din Dubai si cei de la antifrauda au declarat ca s-au intalnit cu peste 200 de cazuri de vanzare a ceasurilor replica, in 2017, acestea insumand pagube de peste 288 milioane de dhrame, insa aceasta captura le-a intrecut pe toate, au declarat ofiterii.  

 

Este vorba de identificarea a aproximativ 70.000 de ceasuri replica intr-o singura locatie. Acest stoc are o dimensiune cu adevarat impresionanta, iar ceasurile au ajuns in topul celor mai mari capturi din domeniul antri-frauda din istoria Dubaiului.

 

Aceasta captura a avut o poveste cu adevarat impresionanta. Sursele de informatii care au dus la descoperirea acestor replici au venit chiar din partea companiilor afectate, care au descoperit incredibil de multe ceasuri purtatoare ale brandurilor producatoare, care nu erau insa produse de ei.

 

Legatura dintre companii si directia anti-frauda – un obiect de lauda in Dubai

Conform departamentului de politie anti-frauda economica din Dubai, companiile lucreaza extrem de apropiat cu politia, acestea tinand legatura in permanenta si raportand orice activitate suspecta.

 

Colaborarea intre brandurile de succes din Dubai si politie este un lucru demn de admirat si de luat ca exemplu. Rareori se intampla ca o companie globala care are reprezenante oficiale in Dubai sa intampine probleme de acest gen, deoarece politia raspunde in cel mai rapid mod si cel mai eficient fel la astfel de probleme.

 

Latura economica si motoarele economiei arabe stau la baza intregii stari de dezvoltare a Dubaiului, asa incat politia face tot posibilul sa inhibe din start orice fel de actiune frauduloasa la adresa marilor companii din orice nisa de activitate.    

Comments are closed