Creare magazin online

Cele mai bune metode pentru a-i convinge pe copii sa faca miscare

Pentru multi dintre noi suna ciudat expresia „a-i convinge pe copii sa faca miscare”pentru ca, de regula, copiii nu stau o clipa locului. Insa de cand cu explozia tehnologiei si aparitia tot mai multor gadget-uri destinate celor mici, acestia dau alergatul prin parc pe jocul pe calculator.

Exercitiile fizice nu sunt importante doar pentru adulti ci si pentru copii. Nu doar ca previn aparitia obezitatii dar au si nenumarate efecte pozitive asupra intelectului si dezvoltarii fizice armonioase. Asadar, este clar ca toti parintii trebuie sa faca eforturi pentru a-i determina pe cei mici (sau mai mari) sa iasa la aer, sa faca miscare, sa se murdareasca, etc.

Cum faci asta, te intrebi? Afla ca exista variante, trebuie doar sa ai rabdare pentru a le aplica, dar si pentru a gasi mereu noi si noi surse de interes pentru micutii dependenti de tehnologie.

Inainte de a puncta insa fiecare varianta in parte, trebuie sa tii minte un singur lucru. Daca activitatea propusa de tine nu este amuzanta, sansele ca piticul sa te urmeze sunt destul de mici.

Dar, hai sa vedem ce poti face pentru a imbunatati conditia fizica a celor mici (si a ta, pe langa ei).

1. Iesiti la plimbare

Nu trebuie sa aveti un scop precis, insa daca copilul se lasa greu dus din casa, promite-i o oprire la magazinul din colt (evident, nu pentru bomboane, poti face o propunere mai sanatoasa). Si pentru a face plimbarea mai placuta si mai amuzanta, opriti-va din loc in loc si admirati oamenii, casele, blocurile, etc. Lasati imaginatia sa zburde si distractia e garantata.

2. Mergeti cu rolele

Daca mersul pe jos a devenit plictisitor, puteti iesi la plimbarea descrisa mai sus pe role. Tu pe ale tale, de adult, el pe role copii. Faceti intrecere, incercati scheme noi, radeti cu gura pana la urechi si nu va faceti griji de ce vor zice cei din jur.

3. Invatati un sport nou

Fie ca e fotbal, inot, box, karate, etc. Orice ii place celui mic. Odata ce isi va descoperi pasiunea pentru un sport anume, copilul va fi mai putin tentat sa stea la televizor sau pe telefon. In primul rand, pentru ca nu va mai avea la fel de mult timp liber la dispozitie si in al doilea rand pentru ca va fi ocupat sa va arate ce scheme si miscari noi a invatat.

4. Limiteaza timpul petrecut in fata ecranelor

Daca noi nu punem limite, lor le va fi greu sa se opreasca din proprie initiativa. Nu trebuie sa faci din asta un motiv de cearta, ci sa ii explici ca de acum inainte timpul petrecut cu gadgeturile nu va fi mai mare de 1-2 ore pe zi (in functie de varsta, evident, caci pentru cei mici chiar si 30 min. este mult).

Iata, deci, ca posibilitati de a-i scoate pe copii din casa exista. Mai trebuie doar putina bunavointa de ambele parti si problema e rezolvata.

Comments are closed