Creare magazin online

Cele mai eficiente modalitati de promovare a unui program de afiliere/afiliat online

Platformele de afiliere si afiliatii trebuie sa formeze o echipa, un totum care are drept obiectiv vanzarea produselor detinute de primele si promovate de catre cei din cea de-a doua categorie.

AfiliatiAtat afiliatii, cat si platformele de afiliere au nevoie de un spatiu cat mai amplu de prezentare, astfel incat sa aiba parte de un numar cat mai mare de persoane care sa afle despre ofertele acestora si care sa ajunga la acestea prin accesarea linkului de afiliere al afiliatului. De aceea, identificarea unor modalitati de promovare cat mai eficienta in mediul online (de preferat care sa genereze trafic organic, nu platit prin intermediul publicitatii platite). Iata care sunt cele mai eficiente modalitate de acest gen prin care un afiliat sau un program de afiliere pot atinge un numar mai mare de clienti si pot obtine rezultate mai bune din punct de vedere al vanzarilor si profitului:

Clientii care deja au beneficiat de produsele oferite de catre afiliat/program de afiliere – acestia sunt cele mai utile tipuri de contacte care pot spori nivelul de incredere al altor potentiali clienti. Produsele etichetate cu “achizitie verificata” sunt de cele mai multe ori insotite de recenzii edificatoare pentru ceilalti utilizatori potentiali interesati de acelasi produs sau produse similiare.

“Galagiosii” si “Agitatorii” de pe retelele de social-media – acestia sunt cei mai “vocali” transmitatori care pot promova anumite produse, rolul lor activ pe retelele de socializare Facebook, Instagram sau Twitter fiind acela de a atrage atentia asupra unui produs sau serviciu. Pot fi usor asimilati unor extensii ale afiliatului, niste “mini-afiliati” care vor beneficia de anumite facilitati (testarea gratuita a unor produse, mici comisioane in functie de valoarea vanzarilor facilitate, etc.), iar o relatie construita pe termen lung va fi reciproc avantajoasa ambelor parti.

Crearea unui cont pe retelele de socializare sau a unui blog propriu – acestea sunt unele dintre cele mai utile si uzitate moduri de promovare online a unei platforme de afiliere sau a unui afiliat. Chiar daca este una dintre cele mai utilizate metode si numarul persoanelor care apeleaza ca Facebook Ads sau la publicitatea promovata oferita de catre celelate platforme online este foarte ridicat, cele peste 8, 4 milioane de romani care detin un cont de Facebook, 443, 553 posesori de conturi de Instagram si 376, 955 de conturi de Twitter sunt un target care ofera numeroase oportunitati celor din sfera marketingului afiliat.

Publicitatea platita si crearea unui site propriu pentru promovare – publicitatea contra cost ramane una dintre cele mai avantajoase moduri prin care poti obtine clickuri si atragere de clienti catre platforma sau site-ul/blogul personal al afiliatului. Este foarte importanta ca pe langa publicul atras prin intermediul publicitatii platite sa existe si trafic organic, astfel incat platforma/site-ul/blogul sa se pozitioneze cat mai bine in ceea ce priveste altgoritmii Google.

Pe o piata din ce in ce mai acerb disputata de catre platformele de afiliere si de catre afiliati, nevoia de o pozitionare cat mai superioara in topul de cautare al Google trebuie sa sustinuta prin utilizarea unor astfel de modalitati de crestere a vizibilitatii online.

Comments are closed