Creare magazin online

Cele mai importante minerale pentru organism si rolul lor

Mineralele sunt elemente vitale functionarii corespunzatoare a organismului. Mineralele vitale organismului sunt nutrienti pe care organismul si-i procura din produsele alimentare, cel mai corect dintr-un regim alimentar variat, ce trebuie sa contina oleaginoase, legume si fructe. Minerale sunt esentiale pentru corecta functionare a organismului, deoarece acestea sunt implicate in metabolizare, pastrarea sanatatii sistemului osos, dar si pentru formarea echilibrului apei in corpul uman.

Cea mai cunoscuta forma de impartire a mineralelor este in minerale esentiale si oligoelemente.

Despre mineralele esentiale se afirma in primul rand ca trebuie adus un aport organismului de cel putin 100 mg in fiecare zi. Din randul mineralelor esentiale fac parte magneziul, calciul, clorul, fosforul, potasiul si sodiul. Mineralele enumerate anterior se regasesc in cea mai mare parte a celulelor organismului, fiind vitale pentru functionarea optima a organismului, fiind implicate printre altele in mentinerea homeostazei generale. In cazul in care apar dezechilibre majore in existenta acestor minerale, efectele pot fi chiar si letale.

Spre deosebire de mineralele esentiale, cele neesentiale, sau oligoelementele, sunt necesare organismului in cantitati mult mai mici, dintre acestea cele mai importante fiind fierul, zincul, manganul, molibdenul, seleniul, iodul, cobaltul si cuprul.

Cele mai importante beneficii ale mineralelor sunt:

  • Fierul este important pentru oxigenarea celulelor, lipsa lui conducand printre altele la anemii;
  • Fosforul si calciul sustin structura osoasa. Calciul este cel mai raspandit mineral din organism. Calciul se dovedeste esential pentru funtionarea normala a unor enzime, coagularea sangelui, a inimii sau pentru contractiile musculare. Lipsa calciului creste riscul aparitiei unor afectiuni precum insomnia, artrita, osteoporoza, crampe, pierderea in greutate, hipertensiune arteriala, etc.;
  • Cuprul ajuta la asimilarea fierului de catre organism;
  • Cromul este deosebit de important la convertirea proteinelor, carbohidratilor si grasimilor in energie. Mai este important si la eliminarea glucozei din sange;
  • Iodul este important pentru dezvoltarea optima atat mentala cat si fizica;
  • In vederea mentinerii echilibrului electrolitic, potasiul si sodiul se dovedesc a fi esentiale. Sodiul este vital in vederea producerii sucului gastric si pentru eliminarea dioxidului de carbon. Se asemenea, sodiul mai este implicat in functionarea corespunzatoare a sistemului osos.
  • Pentru sanatatea muschilor, a oaselor si a grasimilor megneziul este un element vital, regasindu-se in oase, dantura si albumina. Are un rol deosebit de important in metabolizarea glucidelor, lipsa lui conducand cel mai adesea la afectiuni hetapice, infarctul miocardic, diabetul si astmul bronsic;
  • Manganul este responsabil cu producerea unor enzime cu rol in metabolizarea grasimilor si proteinelor;

Pentru ca mineralele detin un rol atat de important in pastrarea sanatatii, mai multe companii de profil propun game variate de produse menite a aduce un aport important de minerale. Alimentatia nesanatoasa, ritmul alert al vietii sunt printre factorii care determina scaderea aportului zilnic de minerale, cu efecte dintre cele mai nefaste. Forever Living Products este una dintre companiile ce ofera o gama larga de produse, gama de produse Forever Living Products putand sustine un aport echilibrat si sanatos de minerale pentru organism. Fiecare dintre dumneavostra poate face cunostinta cu produse precum Forever Nature-Min, Forever Lean, Forever Calcium si lista poate continua.

 

Comments are closed