Creare magazin online

Centrale termice de apartament. Ce alegi?

Alegerea unei centrale pentru apartamentul tău este o decizie importantă pentru tine, întrucât căldură pe durata iernii și apa caldă zilnică sunt aspecte esențiale. Confortul termic este important pentru familia ta, din acest motiv îți recomandăm să analizezi toate aspectele: putere calorică, eficiență (care este reflectată în tehnologia implementată), prepararea apei calde menajere,  robustețe, calitate, dimensiuni (mai ales dacă este vorba despre un apartament de mici dimensiuni), setări intuitive și întreținere ușoară.

Încă de la început, dorim să menționăm că pentru apartamente sunt utile centrale termice cu putere calorica între 20 kW și  24 kW. Cum sistemele de încălzire în condensare sunt cele mai performante la ora actuală și, mai ales, agreate la nivel european, recomandările Valtherm vor viza echipamente Vaillant și Viessmann  cu aceste caracteristici.

centrala vaillant ecotec plus capac inchis (2)

De ce centrale termice în condensație?

 

La ora actuală, pe piața de echipamente termice se comercializează centrale termice în condensare, superioare din punct de vedere al randamentului celor convenționale, raportat la aceeași putere calorică.

Principala deosebire între cele două tipuri de centrale este randamentul.  Centralele clasice au un randament sezonier de până la 92-94%, în timp ce centralele care utilizează principiul condensării ating randament sezonier de până 98 % și  pot atinge 107-109 % când sunt utilizate în regim normat. Prin urmare, proprietarul unei centrale cu condensare are un consum mai mic de combustibil cu până la 30% , la aceeași putere și același nivel de confort termic.

Centralele Vaillant și Viessmann sunt de calitate germană, fiind o opțiune de încredere pentru apartamentul dvs.  Aceste mărci sunt eficiente, robuste datorită materialelor din care sunt confecționate piesele de bază și permit întreținere ușoară. În plus, ambii producători au investit în îmbunătățirea sistemelor de încălzire, făcându-le progresiv mai performante și mai durabile.

valtherm- centrale termice spatii comerciale

Centrale termice Vaillant

Vaillant EcoTEC Pure VUW INT II 246/5-5  este una dintre cele mai fiabile centrale termice de apartament. Aceasta funcționează în regim combinat, fiind proiectată să asigure căldură și apă caldă în mod confortabil, grație funcției de preîncălzire  Aqua-Comfort-System.

Vaillant EcoTEC Pure VUW INT II 246/5-5 funcționează cu ardere în tiraj forțat și dezvoltă putere calorică maximă de 20.4 kW. Această centrală termică funcționează în condensare și este prevăzută cu o pompă foarte eficientă, aceasta pentru proprietar însemnând un consum redus de combustibil și durabilitate.

Pentru că am menționat eficiență, centrala de apartament Vaillant ecoTEC Pure are un randament  normat de până la 108% când funcționează în condensare.

Vaillant EcoTEC  Pure de 24 kw este ușor de setat și monitorizat datorită afișajului modern și intuitiv.  

 

Centrale termice Viessmann

Centralele termice Viessmann Vitodens 050 W – 24 kW sunt o bună opțiune, având toate argumentele pentru a fi montate în apartament. Sunt sisteme de încălzire moderne, combi (pentru apă caldă și încălzire), eficiente, durabile și mai au un alt avantaj pentru spațiile mici, sunt compacte.

 

Centralele Viessmann Vitodens 050 W au ardere în tiraj forțat, funcționează în condensare,  și are modulație de 1:4, dezvoltând putere calorică între 6.5 kW și 24 kW. Datorită acestor caracteristici și a pompei de circulație, modernă și eficientă, aceasta centrala termică atinge randament normat (în condiții care sa permită condensarea) de 108% si 98% randament sezonier.

In plus, sunt prevăzute cu display LCD fiind intuitiv de utilizat și setat.

Concluzii: Cele două centrale Vaillant EcoTec Pure VUW INT II 246/5-5 și Viessmann Vitodens 050  W au toate argumentele pentru a fi montate în apartamente:

  • eficiență superioară
  • sunt prevăzute pentru ACM și încălzire
  • tehnologie modernă
  • întreținere ușoară
  • fiabile
  • compacte
  • raport preț / calitate competitiv

 

Comments are closed