Creare magazin online

Cerințe pentru Echipamentele de Urgență

igiena la locul de munca

 

Stațiile de siguranță de urgență și stațiile de spălare a ochilor / feței sunt esențiale pentru a asigura securitatea lucrătorilor în orice instalație industrială, unde angajații pot intra în contact cu substanțe chimice potențial periculoase, resturi sau alte materiale. În cazul în care ochii sau corpul oricărei persoane pot fi expuși la materiale corozive dăunătoare, trebuie să se asigure în zona de lucru instalații adecvate pentru scurgerea rapidă sau înroșirea ochilor și a corpului pentru utilizare imediată de urgență . Protectia muncii asigura ansamblul de actiuni si masuri pentru prevenirea bolilor profesionale a lucratorilor, prin eliminarea factorilor de risc.

Instalarea unui duș de siguranță sau a unei stații de spălare a ochilor / feței care nu îndeplinește aceste cerințe de curgere reprezintă un pericol suplimentar pentru lucrători. Debitele inferioare minimului de galon pe minut pentru fiecare ieșire sunt insuficiente pentru îndepărtarea materialelor periculoase din ochii utilizatorului, pielea, membrele sau alte părți ale corpului, ceea ce poate duce la o vătămare sau reacție chimică exacerbată care rezultă din expunerea continuă la iritant.

Pentru a asigura că un dispozitiv de urgență este în măsură să îndeplinească cerințele cu debitul minim, este important să se ia în considerare utilizarea dimensiunii liniei de instalații sanitare, a calității apei și a sistemului de furnizare a apei calde.

Corpurile de urgență trebuie instalate cu o dimensiune corespunzătoare a liniei care poate asigura un debit adecvat, precum și în considerarea compatibilității dimensiunii liniei cu orificiile de intrare ale stației. În ambele cazuri, o conductă cu un diametru prea mic nu va oferi un debit adecvat, ceea ce face ca dispozitivul dvs. de urgență să încalce normele de siguranță impuse.

Calitatea apei este adesea un factor uitat în instalarea instalațiilor de urgență. Este important să evaluați dacă alimentarea cu apă din instalație nu este supusă oricărei acumulări de sedimente care pot înfunda țevile, precum și bacteriile care se pot dezvolta în apă stagnată și pot cauza boli utilizatorului de duș. Totodată, adaptarea la locul de munca este procedeul de organizare si amenajare a locului de munca in functie de cerintele ergonomice.

Igiena industrială în protecția muncii se referă la prevenirea bolilor cauzate de muncă, prin recunoașterea, evaluarea și controlul riscurilor”. Instrumente necesare pentru Sanatate si Securitate in muncă, care elaboreaza instructiuni proprii, utile.

Probabil, cel mai important factor în implementarea unui aparat de urgență este sistemul de livrare a apei calde care îl furnizează. Cu alte cuvinte, fluxul unei stații de siguranță de urgență depinde și este la fel de bun de sistemul de livrare de la care se extrage. Atunci când evaluați supapele de amestecare termostatice pe sisteme de alimentare cu apă caldă cu apă cu aburi sau încălzite electric, confirmați că presiunea și debitul de apă disponibile sunt suficiente atât pentru cerințele sistemului de alimentare cu apă caldă, cât și pentru stațiile de siguranță de urgență.

Se recomandă testarea tuturor stațiilor de duș de siguranță și de spălare a ochilor / feței în fiecare săptămână pentru a asigura condiții de lucru adecvate, pentru a confirma alimentarea cu apă adecvată și pentru a elimina sedimentul sau bacteriile din sistem.

Comments are closed