Creare magazin online

Companii care realizeaza cercetari calitative de marketing

cercetarea calitativaCercetarea calitativa este un tip de cercetare care se efectueaza pe grupuri restranse de persoane. In functie de tehnicile utilizate in cercetarea calitativa se pot obtine informatii utile despre anumite subiecte, dar si informatii despre nevoile si dorintele consumatorilor.

Chiar daca nu sunt atat de cunoscute si utilizate la noi in tara, cercetarile de piata sunt extrem de cautate de companiile care doresc sa isi cunoasca mai bine segmentul in care activeaza sau care doresc sa afle mai multe detalii despre comportamentul consumatorilor.

O cercetare calitativa realizata de o firma specializata

Daca ai nevoie de o cercetare de piata, este recomandat sa apelezi la firma specializata. Serviciile de cercetare calitativa se gasesc in portofoliul celor mai multe companii din acesta nisa. Oferta din piata este destul de mare, comparativ cu cererea, care este inca timida.

Cele mai multe firme care apeleaza la serviciile de cercetare de piata din Romania sunt multinationalele sau companiile care activeaza in domeniul FMCG sau telecom.

Chiar daca exista multe companii de prestigiu din afara tarii care ofera servicii de cercetare de piata, este recomandat sa te indrepti si catre companiile cu capital Romanesc, precum acesta firma de cercetare de piata din Bucuresti, care are in portofoliu toate tehnicile de cercetare specifice.

Datele obtinute in urma unei cercetari calitative

In totala opozitie fata de cercetarea cantitativa, cercetarea calitativa ofera in final date care nu sunt reprezentate statistic, ci sunt studiate si prezentate dintr-o anumite perspectiva complexa.

Printre cele mai populare tehnici de cercetare calitativa intalnim focus grupul, in cadrul caruia participa maxim 8 persoane, interviul in profunzime, in cadrul caruia se incearca aprofundarea unui anumit subiect, sau observatia, o tehnica care analizeaza comportamentul natural al respondentilor.

In cazul unui business intr-o piata concurentiala mare, datele obtinute dintr-o astfel de cercetare pot fi extreme de valoroase si pot face diferenta usor dintre o simpla companie si una care vine in ajutorul nevoilor clientilor.

Comments are closed