Creare magazin online

Concurs National „Drepturile Omului si Migratie” (POSDRU/156/1.2/G/132920)

Centrul de Drepturile Omului si Migratie din cadrul Universitatii Romano-Americane lanseaza prima editie a „Concursului National de Drepturile Omului si Migratie”, ce va avea loc in perioada 22 – 25 iunie, in Bucuresti.

Concursul are ca obiectiv general incurajarea studentilor si masteranzilor interesati de dezvoltarea aptitudinilor practice de a se implica in identificarea si solutionarea unor probleme juridice de drepturile omului si migratie, intr-un mediu simulat. Concursul promoveaza valorile etice fundamentale, spiritul de fair-play, competitivitatea, munca in echipa si comunicarea interpersonala.

Probele Concursului au caracter stiintific, aplicativ, socio-educativ si juridic.
Participarea la Concurs este complet gratuita si deschisa tuturor celor interesati de aceasta activitate – studenti sau masteranzi inscrisi la o institutie de invatamant superior de stat sau particular, cetateni romani, pe baza inscrierii in grupul-tinta.
Se vor acorda 24 de burse si 4 premii in valoare totala de 5.000 lei.

Participarea la Concurs presupune parcurgerea urmatorilor pasi:

  1. inscrierea la Concurs – se face prin completarea formularelor prevazute la sectiunea Inscriere si transmiterea lor, in original, organizatorilor (15 mai – 20 iunie);
  2. parcurgerea individuala a pregatirii online prin consultarea materialelor didactice si a bibliografiei recomandate (15 mai – 20 iunie);
  3. Cursuri intensive de pregatire cu specialisti romani si straini (22 – 23 iunie);
  4. concurs de simulare probleme juridice practice (24 – 25 iunie);
  5. toti participantii vor primi diplome, 10 participanti vor primi premii in carti si 4 participanti vor primi premii in bani in valoare totala de 5.000 lei (25 iunie).


Avandu-se in vedere perioada de desfasurare a Concursului, organizatorii, la solicitarea studentilor interesati de aceasta activitate, au decis eliminarea testului online pentru prezenta editie a Concursului.Activitatea este organizata in cadrul proiectului „SCOALA PRACTICA: Inovare in invatamantul superior si succes pe piata muncii”, POSDRU/156/1.2/G/132920, implementat de Universitatea Romano-Americana in colaborare cu Centrul de Resurse Juridice.
Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Comments are closed