Creare magazin online

Controlul asupra vietii noastre

In fiecare zi capacitatea de a alege in situatia de a controla modul in care se petrec lucrurile sau de a lasa ca acestea sa se intample natural este la alegerea fieacruia. Putem alege sa fim proactivi sau receptivi la anumite circumstante. Pentru a prelua controlul vietii noastre, acest lucru presupune o conducere personala, asumarea responsabilitatii pentru fiecare actiune pe care o intreprindem. A avea un control al lucrurilor inseamna sa fii legat de valorile si viziunea ta, sa stabilesti obiective pe termen lung. Optimismul si productivitatea sunt primele rezultate pe care le avem in momentul in care detinem controlul.

Oamenii sunt motorul principal al lucrurilor pe care le fac, poate ca in unele situatii simtim ca ne aflam intr-un haos de care nu mai scapam, insa cu toate astea trebuie sa ne adunam si sa vedem lucrurile in felul in care acestea au avut loc. Rezolvarea si gasirea de solutii pentru fiecare problema intampinata se indeplinesc cu optimism si rabdare, in niciun caz cu lamentari si regrete.

Determinand ce este mai important pentru noi prin folosirea unui sistem de valori personale, vom reusi sa pretuim si sa apreciem mai mult anumite lucruri care au loc in viata noastra. Fiecare persoana are un scop bine stabilit, misiunea sa de a face anumite lucruri in aceasta viata, probabil ca ne-am intrebat la un momentat dat care este rolul nostru in aceasta viata, iar gasirea unui raspuns multumitor depinde de personalitatea fiecaruia.

Organizarea obiectivelor si stabilirea acestora se poate face prin ilustrarea unei viziuni asupra vietii noastre, aplicand o startegie si un plan de actiune pe termen lung. Etapele de planificare a obietivelor pot fi distractive si relaxante, in functie de felul in care vedem lucrurile. Stabilirea prioritatilor este o etapa din viata fiecaruia care ne asigura de un mers favorabil al lucrurilor.
Probabil ca multi dintre noi stiu acest lucru, insa exista persoane care nu acorda atat de multa importanta unei atitudinii pozitive, in acest fel pierzand controlul asupra actiunilor, deseori ducand la frustrare si dezamagire.

Locul de munca, mediul in care traim, obiceiurile si preferintele noastre sunt aspecte pe care le insusim de-a lungul vietii, iar modul in care le coordonam se bazeaza pe personalitatea si felul de a actiona al fiecarei persoane.

Comments are closed